Cluburile BPW din Arad și Republica Moldova s-au înfrățit

Cluburile BPW din Arad și Republica Moldova s-au înfrățit

Muzeul Vasile Goldiș din Arad a fost gazda unui eveniment deosebit: încheierea parteneriatului dintre reprezentantele Business Professional Women (BPW) din Arad și Republica Moldova. Aceste cluburi, membre ale Federației Internaționale a Femeilor de Afaceri și Profesii, au oficializat astăzi o colaborare îndelungată și strânsă.

În cadrul vizitei la Arad, delegația din Republica Moldova a avut ocazia să exploreze mai multe obiective turistice din municipiu și să participe la „Cina Lumânărilor”, un eveniment tradițional organizat de BPW Arad.

Evenimentul a fost moderat de prof. Marius Grec, directorul Muzeului „Vasile Goldiș”, care a prezentat semnificația istorică a sălii Unirii, locul unde s-a oficializat parteneriatul. În semn de recunoștință pentru sprijinul constant oferit clubului BPW, prof. Marius Grec a primit o diplomă de onoare din partea BPW Arad.

Prof. Dorina Ardelean, membru fondator al BPW Arad și al Fundației „Vasile Goldiș”, a avut un rol crucial în stabilirea acestui parteneriat. Într-un cadru călduros, femeile din Arad au primit surorile lor din Moldova îmbrăcate în port tradițional românesc și cu sânzâiene, bucurându-se împreună de un moment artistic susținut de elevii Liceului de Arte „Sabin Drăgoi”.

„BPW cultivă prietenia, deoarece o colaborare solidă implică dezvoltarea unei relații durabile de încredere reciprocă. O dovadă în acest sens este prezența surorilor noastre din BPW Moldova. Mulțumesc doamnei rector Coralia Adina Cotoraci și UVVG Arad pentru găzduire și sprijinul constant”, a declarat Dana Sas, președinta BPW Arad.

Angela Chicu, președinta BPW Republica Moldova, a adăugat: „Mulțumesc doamnelor Dorina Ardelean, Eva Jurcă și Gina Jurcoane pentru inițierea acestei frumoase prietenii cu Aradul. Astăzi am oficializat un parteneriat care va dura și se va întări, deși între noi a existat o frontieră fizică, sufletește nu ne-am simțit niciodată separate.”

La eveniment au participat și alte doamne prietene ale BPW Arad, precum Anamaria Dragoș, președinta CONAF Arad, și Antoanela Naaji, directorul Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, stabilind noi legături cu reprezentantele Republicii Moldova.

Clubul BPW Arad, înființat în 27 august 1991, este afiliat la una dintre cele mai influente organizații din lume dedicate drepturilor femeilor. Federația Internațională a Femeilor de Afaceri și Profesii, fondată în 1930, numără peste 25.000 de membri și militează pentru egalitatea de gen, eliminarea discriminărilor și a violenței, și nu în ultimul rând, pentru drepturile omului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.