Concert de muzică clasică indiană la Arad, cu SAHAJ GROUP din București

Concert de muzică clasică indiană la Arad, cu SAHAJ GROUP din București

Sala Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad va găzdui un concert de muzică clasică indiană, susținut de formația Sahaj Group din București. Acesta va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, la ora 19.

Evenimentul va avea loc în cadrul Conferinței Anatecor, desfășurată în perioada 9-11 octombrie, fiind organizat de filiala Arad a Asociației „Sahaja Yoga” din România.

Concertul de muzică clasică indiană face parte dintr-o serie de evenimente culturale organizate de asociații similare din Europa, în special Italia și Anglia, având ca dominantă tematică Arta care iluminează.

În România, aceste evenimente vor fi susținute prin concertele formației Sahaj Group la Arad, Timișoara și Jimbolia, din acest weekend. De asemenea, printr-un spectacol de mare amploare susținut la sfârșitul lunii octombrie în Brașov, Ploiești și București, cu participare artistică internațională: trupa multinațională de teatru T.E.V. (Theatre of Eternal Values) care activează în Anglia, precum și o serie de artiști prezenți la Culture of the Spirit, festival cultural organizat anual în Italia.

Formaţia Sahaj Group a luat ființă în 1994, între membrii săi numarându-se absolvenți ai Universităților de Muzică din București și Iași, cu specializări în muzica clasică indiană la Academia de Muzică şi Arte Frumoase „Late P.K. Salve” din Nagpur, India, grație burselor oferite de Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga. Ea le-a fost nu numai mentor pe tărâmul spiritualității, dar și generos sponsor al turneelor grupului în afara țării.

Începând cu anul 1994 grupul a susținut concerte și a participat la diverse festivaluri și manifestări artistice în țară și în străinătate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.