Specialiștii au lansat o alertă alimentară în România, după ce s-a constatat că un condiment folosit de gospodine poate produce grave probleme de sănătate.
Anasonul e socotit plantă medicinală şi este utilizat frecvent în colicile abdominale, inclusiv la copii. Totodată, ceaiul din seminţe de anason are diverse proprietăţi. Este tonic, antispasmodic, diuretic, vermifug, emenagog, galactogen.
Specialiștii avertizează, însă, că acest condiment nu numai că nu este indicat în gastrite, ulcer gastric şi duodenal, dar în doze prea mari, uleiul volatil pe care îl conține poate să ducă la apariţia unor manifestări toxice care pot conduce la paralizie musculară, stare de euforie sau somnolenţă. Anasonul poate produce, totodată, sensibilitate la soare, deci se recomandă evitarea lui pe timpul expunerii.
Cantităţi mari ingerate din uleiul de anason pot provoca greaţă şi vărsături, convulsii şi chiar edem pulmonar.
Lasă un comentariu