Consiliul Judeţean Arad anunţă că încă se află în căutare de proiectanţi pentru Cetăţile Şoimoş şi Şiria.
Consiliul Judeţean Arad va scoate din nou la licitaţie realizarea proiectului tehnic pentru Cetăţile Şoimoş şi Şiria. Este a treia oară când Consiliul Judeţean încearcă să găsească arhitecţi interesaţi să realizeze proiectul celor două cetăţi. Valoarea totală a proiectului tehnic pentru ambele obiective este de 1,7 milioane fără TVA.
„Spuneam zilele trecute că găsim cu foarte mare greutate arhitecţi interesaţi să participe la procedurile de achiziţie publică, şi asta îngreunează investiţiile. În ce priveşte cele două cetăţi, la prima procedură, în februarie 2017, nu s-a prezentat nimeni. Am repetat-o, în cursul anului 2017, iar atunci operatorul economic participant la licitaţie a refuzat să răspundă solicitărilor de clarificări transmise de comisia de evaluare, deci în condiţiile legii procedura a fost anulată. Acum, încercăm a treia oară să găsim o firmă de proiectare care să ne dea soluţia referitoare la cetăţi, pentru ca în baza ei să putem accesa fondurile necesare renovării” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.
Preşedintele Consiliului Judeţean face un apel public la arhitecţii interesaţi să proiecteze cele două cetăţi pentru a-şi depune oferta pentru servicii de proiectare, cercetare şi întocmirea documentaţiilor tehnico-economice. Procedura va fi lansată în luna aprilie. Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la Direcţia de Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean Arad, Arad, strada Corneliu Coposu nr. 22, sau prin e-mail, transmiţând o solicitare la adresa consiliu@cjarad.ro.
Foto: Arhiva
Buna,
Totusi exista o statistica care oglindeste numarul turistilor care vin in Arad/judet pentru vizita obiectivelor turistice. Dupa mine de ani de zile nu mai vine nimeni.
Ei vor accesare de fonduri, pentru ce si cine.
DACA se vrea pana la urma se vor gasi solutii, trebuie apelat la persoane din afara jucetului.
Nu cred că ar fi nevoie să se reproiecteze sau (mai rău) să se reconstruiască niște ruine. Pentru cei interesați, ele au farmecul lor așa cum sunt, nu refăcute. Investiți mai bine în infrastructura turistică (drumuri de acces, spații de cazare, etc.).