Audiențele sunt datoria fiecărui parlamentar și arată dedicaţia cu care acesta își parcurge mandatul cu care a fost învestit. Senatorul Constantin Traian Igaș are un program de audiențe destul de încărcat, iar sesizările care i se aduc la cunoștință sunt foarte variate.
Săptămâna aceasta, ca urmare a numeroaselor sesizări depuse la biroul său parlamentar, senatorul arădean i-a adresat o întrebare ministrului Gabriel Oprea referitoare la necesitatea unei reglementări mai bune a procesului de radiere a unui vehicul.
„Există multe cazuri în care o mașină și-a schimbat proprietarul de drept de mai multe ori, fără ca autoturismul sa fie înmatriculat pe numele cumpărătorilor. Mai mulți cetățeni mi s-au adresat, în cadrul audiențelor, cu solicitarea de a îmbunătăți și clarifica procedura radierii unui vehicul înstrăinat, pentru care nu s-au îndeplinit procedurile de înmatriculare de către noul proprietar, iar înstrăinarea a fost făcută și de următorul proprietar, pierzându-se șirul și numele persoanelor care au intrat în posesia vehiculului”, declară senatorul arădean Constantin Traian Igaș.
Trebuie avut în vedere că anumite documente solicitate în normele de aplicare a OUG nr. 195/2002 pentru radierea unui vehicul nu pot fi prezentate de primul proprietar, cum sunt: cartea de identitate a vehiculului, talonul, contractul de vânzare-cumpărare, etc. În unele cazuri înstrăinarea vehiculului a avut loc cu până la 10 ani în urmă, poate chiar mai mult. De asemenea, radierea, așa cum este stipulată la lit. e, art. 17 din OUG nr. 195/2002, presupune, în practică, o dublă radiere, atât din evidențele fiscale cât și din cele ale autorității care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea vehiculului. Fără o astfel de radiere nu se stinge rolul fiscal al primului proprietar odată cu vânzarea mașinii.
„În prezent, foarte multe persoane încă plătesc impozitele si taxele fiscale aferente unui bun pe care nu îl mai utilizează, odată cu eventualele amenzi primite de cel care folosește vehiculul. Din acest motiv am considerat că este necesară o reglementare mai clară în cadrul OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice astfel încât persoanele în cauză să poată apela la procedura radierii“ este de părere senatorul Constantin Traian Igaș.
Eu am dat in judecata cumparatorul ca nu a inmatriculat masina in 30 de zile! Foarte bine daca se shimba legea ca ma costa si avocatul si taxele si actele!
pe langa taxe mai trebuie si un intreg dosar la procedura radierii, lucruri care cu siguranta trebuiesc imbunatatite
Perfect de acord!
No ase da !
Asta nu a fost ministru de interne? Daca a fost ministru de interne nu a stiut de problemele astea? Daca nu a stiut nici macar o chestie evidenta si de notorietate atunci putem presupune ca nu stia nimic?
Oricum abordarea este una impocrita si penibil de neprofesionista.
Un minim de seriozitate ar cere de la un fost ministru sa depuna un proiect de act normativ. Cred ca neavand un minister in spate el nu mai are capacitatea intelectuala sa faca propuneri concrete si se rezuma la comentarii de baba la colt de strada.
No,noa,postac PSD ist,ai crampe la creierul mic ?