Controale la firmele de pariuri și jocuri de noroc. Sancțiuni în valoare de 30.000 de lei

Controale la firmele de pariuri și jocuri de noroc. Sancțiuni în valoare de 30.000 de lei

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad au efectuat verificări la angajatorii care desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri.

Acțiunea, de tip campanie națională, a urmărit în principal modul în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Potrivit ITM Arad, campania a fost motivată de faptul că acest domeniu de activitate este susceptibil de încălcarea reglementărilor legale privind angajarea personalului, transmiterea, în termen legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență al salariaților, respectarea duratei timpului de muncă și munca suplimentară, existența evidenței orelor de muncă prestate de către salariați, acordarea repausului săptămânal, a sărbătorilor legale, munca de noapte și nu în ultimul rând stabilirea și acordarea drepturilor salariale.

Au fost depistate peste 30 de neconformități, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei.

De asemenea, a fost monitorizat de asemenea modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

„Accent s-a pus îndeosebi pe depistarea muncii prestate fără forme legale, știut fiind faptul că persoana care lucrează «la negru» este lipsită de protecție socială, nu poate să-și revendice drepturile, nu beneficiază de concediu de odihnă, de concediu medical și evident, nu are siguranța plății salariului, fiind totodată pasibil de amendă. În egală măsură, angajatorul care recurge la utilizarea muncii fără forme legale este lipsit de posibilitatea de a-l trage la răspundere pe lucrător pentru eventualele prejudicii pe care le produce acesta și nu mai puțin important, încălcarea legii atrage după sine sancțiuni, amenda contravențională fiind de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată fără contract individual de muncă”, a precizat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad.

  1. […] “Accent s-a pus îndeosebi pe depistarea muncii prestate fără forme legale, știut fiind faptul că persoana care lucrează «la negru» este lipsită de protecție socială, nu poate să-și revendice drepturile, nu beneficiază de concediu de odihnă, de concediu medical și evident, nu are siguranța plății salariului, fiind totodată pasibil de amendă. În egală măsură, angajatorul care recurge la utilizarea muncii fără forme legale este lipsit de posibilitatea de a-l trage la răspundere pe lucrător pentru eventualele prejudicii pe care le produce acesta și nu mai puțin important, încălcarea legii atrage după sine sancțiuni, amenda contravențională fiind de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată fără contract individual de muncă”, a precizat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad. Source link […]

    Raspunde
  2. […] “Accent s-a pus îndeosebi pe depistarea muncii prestate fără forme legale, știut fiind faptul că persoana care lucrează «la negru» este lipsită de protecție socială, nu poate să-și revendice drepturile, nu beneficiază de concediu de odihnă, de concediu medical și evident, nu are siguranța plății salariului, fiind totodată pasibil de amendă. În egală măsură, angajatorul care recurge la utilizarea muncii fără forme legale este lipsit de posibilitatea de a-l trage la răspundere pe lucrător pentru eventualele prejudicii pe care le produce acesta și nu mai puțin important, încălcarea legii atrage după sine sancțiuni, amenda contravențională fiind de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată fără contract individual de muncă”, a precizat Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad. Source link […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.