Cozi interminabile la vămi: Promisiunile legate de Schengen s-au dovedit deșarte

Cozi interminabile la vămi: Promisiunile legate de Schengen s-au dovedit deșarte

La Vama Nădlac din județul Arad, revenirea românilor din vacanța de Sfânta Maria a fost marcată de cozi uriașe și ore nesfârșite de așteptare. Mulți dintre cei care au petrecut aceste zile pe meleagurile natale au simțit frustrarea și nervii întinși la maximum, blocați într-un sistem care ar fi trebuit să funcționeze diferit.

Ionel Ciupe, prim-vicepreședintele Partidului Republican, este de părere că liderii noștri ne-au promis că România este în Schengen, dar realitatea de la graniță spune altceva: „În aceste zile, am asistat la o situație similară și la alte puncte de frontieră din vestul și sudul țării, unde cozile s-au întins pe kilometri întregi”.

Ciupe este de părere că ceea ce ni s-a vândut ca o mare reușită s-a dovedit a fi doar o iluzie. Odată ajunși la Vama Nădlac, românii care se întorceau în țările de adopție au fost nevoiți să îndure aceleași controale și aglomerație ca înainte. Românii care au venit acasă pentru a-și vizita familiile și a-și petrece concediul, se întorc acum înapoi, dezamăgiți de guvernările care i-au făcut să plece inițial, guvernări marcate de promisiuni nerespectate și lipsă de rezultate.

„În loc de o tranziție lină către statutul de țară Schengen, românii încă se confruntă cu aceleași provocări la frontieră. Chiar și așa-zisul «Aero-Schengen» s-a dovedit a fi doar o altă promisiune neîmplinită, cu controale vamale care continuă ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat. Așa cum se întâmplă de prea multe ori, în căutarea voturilor, PSD și PNL au vândut iluzii și au ignorat realitățile de pe teren”, afirmă Ionel Ciupe.

Liderul republican mai spune că aceasta este o umilință care nu ar trebui acceptată de cetățeni și este o dovadă clară că promisiunile făcute românilor sunt încă departe de a fi realizate.

„Astfel, dragilor, cred că ne-am săturat cu toții de falși luptători pentru România. La următoarele scrutine, încredințați votul vostru celor care își doresc cu adevărat să ridice România și vor lupta cu adevărat pentru voi și anume Partidului Republican și AUR!”, concluzionează Ionel Ciupe.

Foto 1: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.