Bestsellerul cotidianului New York Times, Craig T. Bouchard, își pune la încercare talentul într-un gen literar unic, îndrăzneț și plin de acțiune în ultimul său roman, Pânza destinului. La ora actuală prima ediție a primei cărți – Jocurile Nataliei, din trilogia Pânza Destinului, se bucură de o popularitate care crește exponențial, și poate fi găsită pe rafturile la aproximativ 150 de librării din România. Ultima sesiune de autografe organizată pe 14 ianuarie 2023, la Carusel Books în România, a fost un adevărat succes. Toți ardeam de nerăbdare să aflăm ce aventuri ne-a pregătit Bouchard în ultimul său roman.
Care sunt principalele teme abordate în romanul Pânza Destinului?
Principalele trei teme ale romanului sunt: relațiile mondiale (în care sunt implicate Rusia, România, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii), povestea de dragoste dintre cei doi protagoniști și o întorsătură de situație bazată pe fizica cuantică în care toate personajele trebuie să învețe să se descurce.
Bouchard descrie în detaliu fiecare bucățică din realitatea protagoniștilor, pășind cu fiecare pagină tot mai adânc în lumea spionilor. Având în miezul întregii povești subtilități privind capitalul informațional, romantismul și problemele globale curente — deci nu ai cum să treci cu ochii pe alături.
Narațiunea începe cu cei doi protagoniști care se confruntă, dat fiind faptul că punctele de vedere a acestora sunt opuse. Cu toate acestea, amândoi sunt agenți de spionaj care își îndeplinesc cu măiestrie atribuțiile în cadrul serviciului de informații guvernamental.
Crew Thomas este un spion american legendar și un mare specialist în fizică cuantică. Misiunea sa actuală este să găsească un partener capabil să-l ajute să spargă bariera timpului. Thomas lucrând cot la cot cu agenții CIA, o găsesc pe tânăra agentă româncă, Natalia Net, și face ca acest lucru să devină o realitate.
Odată cu intrarea în joc a Nataliei Net, agent sub acoperire în cadrul SRI (Serviciul Român de Informații) și o asasină cu o pregătire înaltă care stăpânește tehnici de visare lucidă, ei aproape că reușesc să spargă codul. Însă care este prețul care trebuie plătit? Unii zic că ar putea fi dragostea, alții propovăduiesc că ar fi distrugerea lumii. Nu știm decât că veți avea parte de un final surpriză pe care nu l-ați fi anticipat.
La ce să te aștepți când forțele FSB, SRI, Scotland Yard și CIA lucrează împreună? În câteva cuvinte – o acțiune care să vă pună pe jar.
Reunificarea relațiilor globale
Pânza Destinului este o carte extrem de actuală pentru societatea în care trăim, mai ales în ceea ce privește bunăstarea mondială. Pe parcursul acestei lucrări, Bouchard ne exemplifică cum ar trebui să colaboreze puterile mondiale între ele pentru binele umanității. Tot ceea ce se întâmplă în realitatea de astăzi ne arată în mod clar faptul că între țări există o ruptură, iar menținerea păcii și a fericirii între cetățeni este practic imposibilă. Obiectivul principal al lui Bouchard este de a pune în lumină realitatea actuală și, totodată, de a propune o rezoluție a acestui conflict global, redată prin ficțiune.
Întrebarea este cum reușește scriitorul să găsească o rezolvare la o problemă atât de capricioasă? Acesta recurge la relațiile fictive din trilogia Pânza Destinului, dintre românca Natalia Net, generalul Thomas și câțiva spioni ruși.
Autorul atrage atenția asupra bazei secrete românești a CIA, Operațiunea: Bright Light, care se zice că ar fi dus la capturarea lui Osama Bin Laden. Prin elaborarea acestei operațiuni secrete, Bouchard îi face pe cititori să se întrebe ce alte lucruri din romanul său ar putea fi adevărate. Totuși e ficțiune sau nu?! Asta e întrebarea. Faptul că de-a lungul narațiunii se dezvăluire tot felul de lucruri care nu au văzut niciodată lumina zilei, laolaltă cu fotografii inedite, stârnește suspiciunile cititorilor, și asta pe bună dreptate.
Poveste de dragoste romantică
Crew și Natalia, nu s-ar fi așteptat niciodată să simtă o atracție sufletească profundă, însă, pe parcursul călătoriei lor nebunești, cei doi se îndrăgostesc. Cum ar putea să nu apară sentimente față de Natalia? Caracterul ei dur, isteț, inteligent și ambițios este o adevărată desfătare. Până și cititorii se vor minuna de deciziile și inițiativele acesteia.
Și mai mult, acești doi spioni inteligenți și experimentați se proiectează astral și se teleportează împreună pentru a sparge barierele timpului și spațiului. Această legătură amoroasă și sufletească îi pune la încercare de mai multe ori, facând dificilă evoluția relației lor. Însă chiar dacă aceștia riscă cu viața, niciunul dintre ei nu cedează.
Fizică cuantică
De asemenea, Bouchard explorează amănunțit o altă direcție — cea a fizicii cuantice în combinație cu războiul, ordinea globală, geostrategie, schimbarea granițelor naționale și rolul serviciilor secrete în toate acestea.
Crew și Natalia nu sunt niște arhetipuri de personaje cu o istorie de dragoste obișnuită care caută și să își ducă viața de zi cu zi ca niște spioni ascultători. Tandemul se dovedește a fi mult mai abil și mai dinamic decât atât, aceștia își proiectează corpurile în viitor pentru a preveni o catastrofă globală în masă. De ce fac asta? Pentru a salva lumea de la un grup de teroriști care plănuiesc un atac neverosimil. Având la baza un asemenea motiv, nu e de mirare că în poveste sunt împletite frumos mai multe tehnici și strategii de spionaj, cum ar fi visul lucid.
Totuși, trebuie să ne întrebăm – oare sunt adevărate toate acestea?
Despre autor
Craig T. Bouchard este un antreprenor, om de afaceri și scriitor de succes. În 2009, a fost coautor al primei sale cărți intitulate America for Sale. Patru ani mai târziu, Bouchard a lansat The Caterpillar Way: Lessons in Leadership, Growth, și Shareholder Value (Lecții de leadership, creștere și valoare pentru acționari), ajungând cu ușurință pe locul 1 în lista de best-seller-uri Barnes and Noble. Bestsellerul a New York Times este, de asemenea, cofondatorul și președintele executiv al Exolution kWh și copreședinte al companiei Space Railway Corporation.
Pentru a cumpăra Pânza Destinului, vă rugăm să accesați Carusel Books.
Lasă un comentariu