Direcția Silvică Arad, pe punctul de a aviza o investiție care ar putea afecta un sit Natura 2000

Direcția Silvică Arad, pe punctul de a aviza o investiție care ar putea afecta un sit Natura 2000

Direcția Silvică Arad este pe punctul de a aviza captarea unui izvor cu apă plată aflat pe Valea Zugăului din comuna Dezna, apă pe care o societate comercială intenționează să o îmbutelieze.

Avizarea unei asemenea investiții ridică semne de întrebare în ceea ce privește impactul asupra mediului, deoarece urmează să se realizeze într-o arie naturală protejată (sit Natura 2000). Captarea apei izvorului ar putea lăsa fără suficient debit valea pe o porțiune de peste 10 kilometri, lucru care ar afecta flora și fauna locului în special în perioada secetoasă de vară.

De remarcat, că pentru a afla mai multe informații, am încercat să-l contactăm pe Teodor Țigan, directorul Direcției Silvice Arad, dar telefonul acestuia era închis.

Foto: buletindetimisoara.ro

  1. izvorul acela e al tuturor nu al unei firme. cine l-a dat unei firme? cume posibil asa ceva? adica e unul smecher si noi restul prosti?

    Raspunde
  2. […] atins prima dată de ziarul nostru, a ajuns și în presa națională, la Antena 3, fiind preluat, apoi, și de agenția națională […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.