Doi arădeni arestați preventiv pentru trafic de droguri

Doi arădeni arestați preventiv pentru trafic de droguri

Doi arădeni au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada aprilie – iunie 2024, unul dintre cercetați ar fi deținut și comercializat diferite cantități de canabis (drog de risc), parte dintre acestea fiind achiziționate de către al doilea cercetat în cauză, în vederea revânzării către consumatori, din județul Arad. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, în cursul zilei de ieri, au fost descoperite și ridicate peste 1 kilogram de canabis, un aparat de vidat, un grinder, sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă. La data de 12 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 2 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție Județean Arad, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Joi, 13 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestareA preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Foto deschidere: Arhivă, carcater ilustrativ

Galerie foto/video: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.