„Sănătatea Mintală la Locul de Muncă” este tema lansată de OMS pentru ediția din acest an a „Zilei Mondiale a Sănătății Mintale”.
Ziua Mondială a Sănătății Mintale este sărbătorită anual pe 10 octombrie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare în comunitate și pentru a atrage atenția asupra bolilor mintale, a efectelor majore ale acestora asupra vieții oamenilor din întreaga lume.
„Este adevărat că o mare parte din viața noastră o petrecem la locul de muncă, adesea cel mai structurat și controlat mediu din viața noastră și un mijloc principal de sprijin social și emoțional. Din acest motiv, calitatea mediului de lucru și echilibrul dintre viața profesională și cea personală sunt extrem de importante pentru bunăstarea generală.
Stresul este una dintre principalele cauze ale problemelor de sănătate mintală la locul de muncă. Sarcinile copleșitoare, termenele strânse și volumul ridicat de muncă contribuie la acumularea stresului. Burnout-ul este o stare de epuizare fizică și emoțională, sentimentul de ineficiență la locul de muncă, care poate duce în timp la depresie, anxietate și scăderea stimei de sine.
Alți factori care influențează sănătatea mintală la locul de muncă sunt condițiile de lucru, lipsa de control și decizie asupra muncii, lipsa recunoașterii și recompensării.
Promovarea sănătății mintale la locul de muncă nu este doar o măsură de eficiență, ci și o responsabilitate etică. Angajatorii au datoria de a asigura un mediu sigur și sănătos pentru toți angajații lor, inclusiv din punct de vedere emoțional”, a precizat dr. Dorina Onița, medic primar psihiatru, medic șef Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad.
Sursa foto: https://www.facebook.com/scjua
[…] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]
[…] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]