„Egiptul, dar al Nilului” – o călătorie vizuală, la Bibliotecă

„Egiptul, dar al Nilului” – o călătorie vizuală, la Bibliotecă

Arădenii sunt invitți marți, 16 iulie, începând cu ora 18, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad la vernisajul expoziției de fotografie „Egiptul, dar al Nilului.

În fiecare colț al lumii există locuri care ne ating inima într-un mod unic și profund. Un astfel de loc este Egiptul, perceput nu doar ca o destinație de vacanță, ci ca o veritabilă poartă către trecut, o întâlnire cu istoria, cultura și frumusețea sa milenară. Pe măsură ce pășim pe pământul acestui ținut fascinant, descoperim o lume plină de mistere și minuni, o lume care a influențat și continuă să influențeze civilizația umană.

Marți, 16 iulie, începând cu ora 18, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă lansează invitația de a participa la vernisajul expoziției de fotografie „Egiptul, dar al Nilului” – o adevărată călătorie în timp surprinsă prin obiectivul aparatului de fotografiat de către Antonela Toma, pe meleagurile despre care Herodot scria: „nicăieri în lume nu vom găsi la un loc atâtea lucruri minunate și de o grandoare care te lasă fără cuvinte”: Egiptul.

Egiptul este adesea asociat cu imagini ale piramidelor mărețe, ale Sfinxului enigmatic, cu papirusuri, comori ale faraonilor și temple grandioase, ce stau mărturie a unei mărețe civilizații antice, cu realizări extraordinare în arhitectură, matematică, astronomie și artă. Fiecare bloc de piatră, fiecare hieroglifă gravată și fiecare coloană sculptată ne vorbesc despre o epocă de inovație și de cunoaștere profundă. Dacă toate acestea alcătuiesc paginile volumului  „Descoperă Egiptul”, semnat de Antonela Toma în anul 2020, autoarea ne propune acum o călătorie vizuală fascinantă, surprinsă de-a lungul Nilului ca sursă vieții și a inspirației.

Vernisajul expoziției va avea loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, incluzând un dialog susținut de Antonela Toma, alături Mircea O. Boran E.AAFR, președinte al Asociației Foto Club Arad, și prof. drd. Ioana Nistor – o invitație de a explora și de a înțelege mai bine acest tărâm divers și unic.

Iubitorii artei vizuale pot vizita expoziția de fotografie „Egiptul, dar al Nilului”, în perioada 16 – 29 iulie 2024, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 9 – 17, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

Așadar sunteți invitați la bibliotecă pentru o experiență culturală vizuală inedită, reflectată prin expoziția de fotografie „Egiptul, dar al Nilului”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.