Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad găzduiește, în perioada 12-15 noiembrie, expoziția info-documentară realizată în urma Taberei interculturale „Stop prejudecăților!”, organizată de Transylvanian Youth Center, în localitatea Sânvăsii din județul Mureș, în luna iulie a acestui an.
Tabăra a avut drept scop reunirea într-un proiect a tinerilor din comunități multietnice din România, precum și a celor interesați de tema interculturalității, cu dorința de a crea un spațiu sigur și deschis pentru dialog.
Tabăra a inclus trei workshop-uri tematice – muzică, film și arte vizuale – moderate de profesioniști care au ghidat tinerii în explorarea diversității culturale și în crearea unor lucrări ce abordează temele toleranței și multiculturalismului. Lucrările finale reprezintă contribuția celor 26 de participanți și reflectă viziunea lor asupra unui viitor în care dialogul și respectul reciproc contribuie la o conviețuire armonioasă.
Expoziția de la biblioteca arădeană este organizată pentru a marca Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită anual pe 16 noiembrie, ca un apel la înțelegere, respect reciproc, dialog și cooperare între culturi, civilizații și popoare. Prin mesajele și creațiile sale, expoziția își propune să inspire publicul și să descurajeze atitudinile extremiste, dominate de violență și ură. Lucrările expuse fac parte dintr-o campanie amplă de conștientizare și promovare a dialogului intercultural și interconfesional, subliniind necesitatea combaterii prejudecăților și promovării incluziunii minorităților din România. „Este esențial ca, prin artă și dialog, să ne apropiem unii de alții și să învățăm să privim diversitatea culturală ca pe o resursă de neprețuit pentru dezvoltarea unei societăți unite”, declară organizatorii.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 12 – 15 noiembrie, între orele 9-17, reprezentanții Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad invitându-i pe toți cei interesați de promovarea toleranței și respectului față de diversitatea culturală să viziteze expoziția și să descopere mesajele tinerilor participanți.
Lasă un comentariu