FCC Environment a fost amendată cu peste 400.000 de euro

FCC Environment a fost amendată cu peste 400.000 de euro

Consiliul Concurenței a anunțat că FCC Environment România a fost sancționată cu amendă de 2,04 milioane de lei (410.000 de euro) pentru că a abuzat de poziția sa dominantă pe piața serviciului de depozitare a deșeurilor solide industriale nepericuloase, care nu pot fi valorificate (nereciclabile).

FCC Environment România este operatorul depozitului de deșeuri din Arad. Firma prestează și servicii de colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide industriale nepericuloase.

Consiliul Concurenței a constatat că în perioada 2019 – 2023, FCC Environment România a interzis accesul clienților săi – companii de producere/colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide nepericuloase, la depozitul din Arad.

„Astfel, FCC Environment România a impus condiții abuzive de acces la depozit, cu scopul de a elimina companiile concurente de pe piața serviciilor de producere/colectare, transport și comercializare a deșeurilor solide nepericuloase, piață pe care activează și FCC Environment România”, precizează Consiliul Concurenței.

Investigația autorității de stat a fost declanșată în urma unei plângeri depuse de compania Georgia Recycling WMC SRL, client al depozitului de deșeuri.

De remarcat, că în urma a declanșării investigației, FCC Environment România a implementat un program intern de conformare cu regulile de concurență.

Foto: Arhiva (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.