Fimul „Dragoste la foc mic“, premiat la Cannes în 2023, la Cinematograful „Arta“

Fimul „Dragoste la foc mic“, premiat la Cannes în 2023, la Cinematograful „Arta“

„Dragoste la foc mic”/„La passion de Dodin Bouffant” (r. Tràn Anh Hùng), cu Juliette Binoche şi Benoît Magimel, câștigătorul premiului pentru cea mai bună regie la Cannes, în 2023, va fi proiectat la cinematograful Arta din Arad.

Filmul va rula în 14 februarie, de la ora 19, iar accesul publicului va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Filmul cineastului franco-vietnamez Tràn Anh Hùng este bazat pe popularul roman al lui Marcel Rouff, „La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet“(The Passionate Epicure), scrisă în anul 1920, iar povestea se consumă aproape în totalitate în bucătărie, lăsând prepararea felurilor de mâncare să contureze, fără a apela la multe dialoguri, portretele nuanţate ale protagoniştilor.

Eugenie (Juliette Binoche), o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin (Benoît Magimel) în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei şi admiraţia reciprocă s-au transformat într-o relaţie romantică. Legătura dintre ei dă naştere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până şi pe cei mai iluştri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea şi nu şi-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

Tràn Anh Hùng, regizor şi scenarist francez de origine vietnameză, a lucrat la acest film mai bine de şapte ani şi a colaborat în acest scop cu istoricul culinar Patrick Rambourg, precum şi cu renumitul chef Pierre Gagnaire în calitate de consultant. Deţinător al unui restaurant în Paris de trei stele Michelin, Gagnaire oferă în fiecare iarnă clienţilor săi o interpretare de lux a preparatului clasic şi reconfortant pot-au-feu, element central al intrigii din film.

Cu ajutorul acestora şi ţinând cont de perioada în care se întâmplă acţiunea filmului, în urmă cu peste 100 de ani, Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran feluri de mâncare clasice, perfect comestibile, care au necesitat pregătiri de anvergură pentru echipa de producţie.

Pentru a reda cât mai fidel mişcările din bucătărie pe ecran, Gagnaire a gătit pentru Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu şi filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de kilograme de carne, dar şi legume care să arate ca cele din secolul XIX: „Nu la fel de frumoase ca cele de azi, nu au forma aia impecabilă şi sunt pline de pete”, spune Tràn Anh Hùng.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

SINOPSIS

Dramă, Istoric, Romantic, Dragoste

Un film de: Tran Anh Hung

Direcție artistică: Tran Nu Yên Khê

Director de fotografie: Jonathan Ricquebourg

Redactor: Mario Battistel

Design de producție: Toma Baquéni

Costume: Tran Nu Yên Khê

Director Gastronomic: Pierre Gagnaire

Sfaturi culinare: Michel Nave

Sunet: François Waledisch, Paul Heymans, Thomas Gauder

Rating: AP-12 (Acordul părinților pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)

1885. Bucătăreasa fără egal Eugenie a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică.

Asocierea lor dă naștere unor feluri de mâncare, una mai delicioasă decât alta, care îi încurcă până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Dar Eugenie îi place libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. Deci, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

Sursa foto: Cinema Arta













































Filmul
va rula în 14 februarie, de la ora 19, iar accesul publicului va fi gratuit, în
limita locurilor disponibile.Filmul
cineastului franco-vietnamez Tràn Anh Hùng este bazat pe popularul roman al lui
Marcel Rouff, „La Vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet“(The Passionate
Epicure), scrisă în anul 1920, iar povestea se consumă aproape în totalitate în
bucătărie, lăsând prepararea felurilor de mâncare să contureze, fără a apela la
multe dialoguri, portretele nuanţate ale protagoniştilor. Eugenie
(Juliette Binoche), o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand
Dodin (Benoît Magimel) în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului,
practica gastronomiei şi admiraţia reciprocă s-au transformat într-o relaţie
romantică. Legătura dintre ei dă naştere unor feluri de mâncare, unul mai
delicios decât altul, care îi surprind până şi pe cei mai iluştri bucătari ai
lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea şi nu şi-a dorit niciodată să se
căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până
acum: să gătească pentru ea.Tràn Anh
Hùng, regizor şi scenarist francez de origine vietnameză, a lucrat la acest
film mai bine de şapte ani şi a colaborat în acest scop cu istoricul culinar
Patrick Rambourg, precum şi cu renumitul chef Pierre Gagnaire în calitate de
consultant. Deţinător al unui restaurant în Paris de trei stele Michelin,
Gagnaire oferă în fiecare iarnă clienţilor săi o interpretare de lux a
preparatului clasic şi reconfortant pot-au-feu, element central al intrigii din
film.Cu
ajutorul acestora şi ţinând cont de perioada în care se întâmplă acţiunea
filmului, în urmă cu peste 100 de ani, Tràn Anh Hùng a adus pe marele ecran
feluri de mâncare clasice, perfect comestibile, care au necesitat pregătiri de
anvergură pentru echipa de producţie.Pentru a
reda cât mai fidel mişcările din bucătărie pe ecran, Gagnaire a gătit pentru
Tràn timp de cinci zile, iar pentru prepararea celebrului pot-au-feu şi
filmarea acestuia în diferite stadii de pregătire au fost folosite 40 de
kilograme de carne, dar şi legume care să arate ca cele din secolul XIX: „Nu la
fel de frumoase ca cele de azi, nu au forma aia impecabilă şi sunt pline de
pete”, spune Tràn Anh Hùng.Evenimentele
de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și
Centrul Municipal de Cultură Arad. SINOPSISDramă,
Istoric, Romantic, DragosteUn film
de: Tran Anh HungDirecție
artistică: Tran Nu Yên KhêDirector
de fotografie: Jonathan RicquebourgRedactor:
Mario BattistelDesign
de producție: Toma BaquéniCostume:
Tran Nu Yên KhêDirector
Gastronomic: Pierre GagnaireSfaturi
culinare: Michel NaveSunet:
François Waledisch, Paul Heymans, Thomas GauderRating:
AP-12 (Acordul părinților pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)1885.
Bucătăreasa fără egal Eugenie a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii
20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația
reciprocă s-au transformat într-o relație romantică.Asocierea
lor dă naștere unor feluri de mâncare, una mai delicioasă decât alta, care îi
încurcă până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Dar Eugenie îi place
libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. Deci, el
decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

ReactiiRecente