Persoanele juridice, beneficiare ale serviciilor de salubrizare oferite de operatorul local, au obligația de a respecta clauzele contractuale privind cantitățile de deșeuri menajere generate, anunță Direcția Generală Poliția Locală Arad.
În caz contrar, sancțiunile contravenționale ce survin în temeiul Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, sunt drastice. Sunt vizați, cu preponderență, agenții economici care desfășoară activități din sfera alimentației publice.
Monitorizat timp de o lună de polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului, un agent economic arădean a fost sancționat de reprezentanții Biroului Protecția Mediului, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, cu o amendă în cuantum de 20.000 de lei pentru un surplus de deșeuri generat față de cantitatea menționată în conținutul contractului de prestări servicii încheiat cu operatorul local de salubritate, informează DGPLA.
„În scopul evitării unor sancțiuni contravenționale în cuantumul vizat și pentru a nu se regăsi în ipostaza de a eluda prevederile legale, persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe raza municipiului au obligația de a respecta termenii contractuali. Totodată, acestea au obligația de a notifica operatorul de salubritate asupra eventualelor majorări survenite în privința volumului de deșeuri generate lunar, de a le depozita exclusiv în pubelele proprii și de a asigura accesul la acestea în zilele stabilite conform graficului de colectare. Debarasarea deșeurile menajere generate de utilizatorii persoane juridice în incinta platformelor arondate asociațiilor de proprietari conduce, de asemenea, la sancțiuni drastice”, spun reprezentanții DGPLA.
Greșit! La fiecare colectare reprezentanții operatorului și ai beneficiarului serviciului ar trebui să confirme cantitatea colectată iar la sfârșitul lunii să se factureze în baza confirmărilor.Mai mult de atât . ReTim a ofertat în tone și facturează în metri cubi! Legal 100% este ca facturile să fie în tone nu în metri cubi iar retim să își doteze mașinile cu cîntar iar astfel ar fi înregulă. Pînă atunci firma păgubită și toate firmele păgubite de modul de facturare al Retim pot contesta inclusiv retoroactiv facturile pentru care retim nu poate face dovada cantităților colectate!