GATA CU FUMATUL în spaţiile publice închise! Amenzi de SUTE DE LEI

GATA CU FUMATUL în spaţiile publice închise! Amenzi de SUTE DE LEI

Parlamentul a adoptat legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, mai puțin în celulele penitenciarelor de maximă siguranţă şi în zonele de tranzit ale aeroporturilor internaţionale. Proiectul de lege a fost trimis la Cotroceni, pentru a fi promulgat de președintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Legea prevede interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Totodată, actul normativ conține unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației.

Încălcarea legii va fi sancţionată cu amenzi care se ridică la câteva sute de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.