O delegaţie a Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale este aşteptată la Arad în perioada 27 – 28 februarie 2018, a anunţat primarul Gheorghe Falcă, într-o conferinţă de presă.
Scopul vizitei de lucru este acela al stabilirii condiţiilor finale de amplasare a „Monumentului Marii Uniri din 1918”.
Potrivit primarului, delegaţia va fi compusă din inspectorul guvernamental Adrian Nicolaescu, consilierul ministrului culturii şi identităţii naţionale Gheorghe Pătraşcu şi artistul plastic Florin Codre iar Primăria Municipiului Arad va asigura oaspeţilor condiţiile necesare pentru vizionarea amplasamentelor propuse. Primarul Gheorghe Falcă a afirmat în cadrul conferinţei de presă că două dintre locaţiile propuse iniţial de artist nu vor fi luate în discuţie. Este vorba despre lacul de la Pădurice şi Piaţa Catedralei.
„Monumentul trebuie să unească, nu să dezbine. Vor găsi o locaţie, bună pentru dânşii, pe care o vom aproba fără ezitare. Amplasarea monumentului este o urgenţă”, a afirmat Gheorghe Falcă.
După ce vor identifica locaţia potrivită amplasării monumentului, la Primăria Municipiului Arad va avea loc o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Culturii şi toţi factorii locali relevanţi, pentru a se ajunge la o concluzie definitivă privind derularea acestui proiect.
„Monumentul Marii Uniri de la 1918” ar trebui să fie amplasat la Arad cel târziu la începutul lunii noiembrie.
foarte bine d-le primar.
un ipocrit
……mai facem cateva studii de fezabilitate !!!!!…..ptr ipotetice!!!!!! …amplasari ….doar stim clar toti unde se duc banii respectivi!!!!….cat de idioti suntem NOI!!!!…..nu ei!!!….de retinut !!!!!
…si ca sa fim IDIOTI !!!!…pana la capat dl PRIMAR!!!…….ce sa uneasca monumentul??????!!…….contul dvs si …prietenilor dvs ……cu bugetul local !!!!……
////ca fondurile europene !!!!…..le evitati ……dupa cum se pare …….oare de ce ….noi toti suntem IDIOTI ..!!!…si nu ne dam seama ……
TRIST….!!!! foarte TRIST….
aceasta coloana de piatra nu are nici o conotatie istorica. arata ca si un colac cu mac impletit. acesti politiceni care au aprobat acest colac nu au dorit un monument adevarat care sa ajute sa ne aducem aminte de strabunii nostri care si-au dat viata pentru Romania. factorul decisiv pt alegerea acestui colac cu rahat a fost faptul ca atunci cand acest „monument” a fost ales, la ministerul culturii a fost acest ungur anti roman kelemen hunor. nu s-a dorit un monument cu o semnificatie istorica demn de a memora faptul ca transilvania a fost eliberata din ghiarele unguresti. acesta este motivul. politicieni romani cum va puteti lasa manipulati ca si niste carpe de acesti unguri? vreau sa va zic ca nu sunteti niste politiceni demni si ca va veti primii rasplata pentru toti acei oameni care sufera din cauza vostra.