Gheorghe Falcă și-a așezat, din nou, partidul la picioare. Lista pentru alegerile parlamentare și „surprizele” ei

Gheorghe Falcă și-a așezat, din nou, partidul la picioare. Lista pentru alegerile parlamentare și „surprizele” ei

„PNL Arad a votat lista candidaților pentru alegerile parlamentare!”, anunță triumfal Gheorghe Falcă, președinte al liberalilor arădeni și europarlamentar reales, într-un comunicat de presă.

Din care aflăm că Biroul Politic Județean al PNL Arad a votat astăzi lista candidaților pentru alegerile parlamentare, aceștia depunând în prealabil o cerere de candidatură, conform procedurilor statutare.

„Este o listă echilibrată, în care propunem candidați noi dar cu experiență în administrație și politică. Respectăm voința PNL de a avea pe listă doamne, seniori și tineri. Suntem în mod sigur partidul care propune cei mai mulți primari pe listele de candidați, un mesaj clar al legăturii între administrația locală și parlamentarii care trebuie să reprezinte la București interesele Aradului. Ne propunem să câștigăm alegerile parlamentare și prezidențiale cu un scor clar, care să legitimeze proiectele de dezvoltare din fiecare localitate și din județ, orientarea de dreapta a Aradului”, vine să ne spună și Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.

Iată lista candidaților votată de Biroul Politic Județean al PNL Arad:

SENAT

Varga Glad

Pașca Mihai

Feieș Cristian

Crișan Corina Anka

Cazacu Nicu

CAMERA DEPUTAȚILOR

Pistru Popa Geanina Simona

Cadar Răzvan Olimpiu

Măduța Flavius Luigi

Bot Valentin

Tomuța Daniel Sorin

Ciorogar Cristina Denisa

Mag Mihai

Tipei Mariana

Faur Bogdan Alexandru.

Și acum să explicăm puțin, atât cât am priceput noi:

„Surpriza” Geanina Pistru

Nu ne propunem să intrăm în foarte multe detalii, dar vom trata „surprizele” de pe liste și vom începe cu cea a Geaninei Pistru, care este în pole-position pentru Camera Deputaților. La prima vedere, poziția poate părea o recompensă pentru munca, deloc ușoară, pe care Geanina a făcut-o în partid încă din anii 90. Deloc ușoară, dar cu muuuulte beneficii, desigur. Iar acum, recompensa e un fotoliu de parlamentar, peste drum de grupul PSD, de unde îi poate face cu mâna lui Eusebiu Pistru la ședințele reunite ale celor două camere, pentru că, suntem siguri, Gheorghe Falcă s-a gândit și la asta! Dar nu numai la asta. Prin trimiterea Geaninei la București, acesteia i se va diminua, încet dar sigur, puterea în cadrul Organizației Municipale a PNL Arad în favoarea … cui? A lui Sergiu Bîlcea am putea crede, dacă nu l-am cunoaște pe Gheorghe Falcă. Acesta însă l-a citit bine pe Sergiu și-i va da doar atâta putere încât acesta să nu devină, la un moment dat, o amenințare.

Ioan Cristina

Excluderea de pe listă a senatorului Ioan Cristina nu poate fi trecută cu adevărat la capitolul surprize, oamenii pe care acesta i-a adus și promovat în politică întorcându-i spatele mai demult, încă de la prima oportunitate pe care au avut-o. Trecerea sa pe linie moartă a venit și în contextul foamei după funcții bine retribuite, singurul fapt, de altfel, care-i mână în luptă pe vajnicii noștri politicieni. Prin relațiile cu primarii, în special cu cei proveniți din vechiul PNL, Ioan Cristina era, oarecum, un ghimpe, un rebel în partid, de care trebuia cumva să se scape la un moment dat. Iar acesta fost momentul prielnic, se pare.

Răzvan Cadar, rocadă cu Bîlcea

Așa cum se prezintă lucrurile în momentul de față, Sergiu Bîlcea și Răzvan Cadar vor face o rocadă, chiar dacă nu pe aceeași tablă de șah. Răzvan, care a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, va pleca în Camera Deputaților, iar Sergiu se va (re)instala în biroul de la CJA. De unde va încerca să aibă același parcurs pe care l-a avut și Gheorghe Falcă, fost și el vicepreședinte al CJA, moment în care s-a lansat în politica mare. Rămâne de văzut cât i se va permite lui Sergiu să se „întindă” în demersul său, salutar de altfel, de a schimba generațiile în clasa politică arădeană.

Pașca și Măduța, la capitolul „surprize”

Avocatul Mihai Pașca și Flavius Măduța (ex. PSD!) sunt două persoane arhicunoscute în Arad. Măduța încheie, din punct de vedere al eligibilității, lista cu care PNL speră să dea lovitura la Camera Deputaților, în timp ce Mihai Pașca țintește un fotoliu similar, dar la Senat. Mai rămâne de văzut, acum, dacă nu cumva rezultatele calculelor pe care și le-au făcut cei doi vor da cu virgulă!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.