Prin noile modificări legislative din domeniul fiscal, adoptate prin ordonanţă de urgenţă de Guvernul PSD-ALDE, autorităţile locale sunt văduvite de sume importante care ajungeau în bugetele primăriilor. Modificarea Codului Fiscal a făcut ca primăriile să piardă 30% din impozitul pe venit. „Acestea se adaugă la alte măsuri dezastruoase, promovate în anul 2017, care au avut un impact major asupra autorităţilor administraţiei publice locale la nivel naţional, generând o capacitate financiară semnificativ diminuată. Ca urmare, localităţile şi comunele sărace se află chiar în imposibilitatea de a funcţiona. În acest context, susţin dezbaterea în procedură de urgenţă a propunerii legislative pentru modificarea art.32 din Legea nr.273.2006 privind finanţele publice locale, iniţiată de Florin Roman și mai mulți parlamentari PNL. Prin acest proiect legislativ, se va asigura o reechilibrare a alocării cotelor din impozitul pe venit, la 61,7% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor şi 19,8% la bugetul local al judeţului şi se va elimina excepţia impozitului pe veniturile din pensii, respectiv rămânerea acestuia în baza de defalcare a bugetului local. Astfel va fi posibilă acoperirea cheltuielilor pentru desfăşurarea activităţilor de bază ale autorităţilor locale. PNL prin proiectul de lege depus spre dezbatere propune ca 100% din impozitul pe venit să rămână la nivelul administrației locale”, afirmă deputatul PNL Glad Varga.
„Ca membrii ai Partidului Naţional Liberal, considerăm că respectarea prevederilor Legii administraţiei locale este esenţială pentru gestionarea în folosul cetăţenilor a resurselor ce aparţin comunelor, oraşelor, municipiilor sau judeţelor. Autonomia publică locală trebuie respectată, astfel încât autorităţile locale să aibă capacitatea financiară să susţină nu numai cheltuielile curente, ci şi investiţiile locale”, mai precizează Glad Varga (foto).
Da, asta ar fi posibil in voivodatul lui Glad. Aceasta idee cred ca isi are originea in tineretea politica .
Da este o initiativa buna ,administratiile locale trebuie sa fie autonome si sa nu fie jefuite de munca lor, respectiv resursele banesti sa ramana la dispozitia lor pentru dezvoltare.