Vă mai amintiți primele jocuri video pe care le-ați jucat? Indiferent cât de distractiv a fost, cel mai probabil nu v-ar mai plăcea să-l jucați în prezent din cauza calității scăzute a graficii.
În ultimii 30 de ani, grafica jocurilor video a evoluat foarte mult, parcugând un drum lung de la linii și puncte la realitatea virtuală și grafică aproape de realitate. În continuare vom puncta principalele etape de evoluție a graficii la jocurile video.
Evoluția graficii jocurilor video reprezintă unul dintre motivele pentru care tot mai mulți oameni sunt interesați de gaming. Totul a început în 1972 cu jocul Pong, un joc de tenis de masă cu grafică bidimensională, până la jocurile sofisticate 3D și VR de astăzi.
Grafica jocurilor video a fost influențată foarte mult de nivelul tehnologic în decursul anilor. În anii 1970-1980, jocurile video aveau o grafică simplificată, 2D. Unul dintre faimoasele jocuri din acele vremuri este Space Invaders, care simula un efect 3D, dar se vedea în mod clar că jocul avea o grafică primitivă.
După 1980, a fost era jocurilor video pe 16 biți. Era pe 16 biți, sau a patra generație de console de jocuri video, a fost atunci când console precum Sega Mega Drive/Genesis, Super Nintendo, Neo Geo și Compact Disc Interactive (CD-i) dominau industria de gaming. Această eră a început în 1987. Această perioadă a durat aproximativ 20 de ani. Ultimul joc realizat în 16 biți a fost Neo Geo, în 2004.
Epoca consolelor pe 32 de biți și 64 de biți a început în 1993 și a durat până în 2006. Deși nu a durat atât de mult ca era pe 16 biți, era pe 32 de biți a adus grafica pentru jocuri la un nou nivel într-o perioadă scurtă de timp.
Grafica poligonală 3D, rezoluții mai bune, controlere analogice și stocarea jocurilor pe CD-ROM au fost îmbunătățirile erei.
Începând cu 1994, jocurile încep să fie dezvoltate și în mediul digital. O creștere important a fost înregistrată și în industria cazinourilor online. Orice cazino investește foarte mult în calitatea video / grafică a jocurilor de noroc existente pe platformă și țin pasul cu noile tehnologii. Cazinourile online investesc inclusiv în dezvoltarea de bonusuri și premii cum ar fi rotiri fără depuneri.
Jocurile moderne au atins fidelitate aproape fotorealistă cu grafica lor, multe dintre jocurile de astăzi prezentând o grafică aproape de neimaginat pentru generațiile anterioare.
Încercați să jucați un joc din epoca Playstation 1 sau Playstation 2, apoi comparați-l cu o versiune modernă a God of War – veți vedea imediat evoluția graficii. Ei îmbrățișează progrese în tehnologie, conectivitate la internet, grafică avansată, achiziții în joc și chiar inteligență artificială avansată. Interfețele lor fluide de utilizator, progresele în joc, vitezele mai mari ale procesorului și tehnologia video uluitoare, toate lucrează împreună pentru a oferi jucătorilor o experiență ca nimeni altul.
Niciun dezvoltator timpuriu de jocuri arcade nu și-ar fi putut imagina vreodată că industria jocurilor video va suferi o asemenea evoluție în grafica jocurilor pe computer, cel puțin nu în doar câteva decenii. Nimeni nu ar fi putut prezice că jucătorii vor practica jocuri de curse în orașe virtuale care aproape că se potrivesc cu cele reale. Industria jocurilor video este competitivă, toți jucătorii importanți încercând să se depășească reciproc. Acest nivel de competitivitate îi poate liniști pe jucători de un lucru; cea mai bună grafică a jocului urmează să vină. Oricât de incredibil ar părea, se așteaptă o evoluție ulterioară în grafica jocurilor pe computer. În următoarele câteva decenii, unele jocuri moderne vor fi clasice, iar jocurile din anii 2040 și 2050 pot fi la fel de de nerecunoscut pentru noi acum, așa cum ar putea fi Crysis pentru dezvoltatorii lui Pong.
Lasă un comentariu