Incendiu la o casă din municipiu

Incendiu la o casă din municipiu

O tigaie lăsată pe foc a provocat un incendiu la o casă din municipiu.

Pompierii arădeni au intervenit, joi, la un incendiu izbucnit la o casă din municipiul Arad, pe strada Elena Ghiba Birta.

S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Nu au fost înregistrate victime.

„La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul unei tigăi de pe aragazul aflat în funcțiune, cu degajări de fum. Incendiul a fost localizat și lichidat prompt în limitele găsite, fără a se înregistra victime.

Pregătirea sau încălzirea hranei sunt activități care, deși par de rutină, necesită atenție, iar pericolul de incendiu în bucătărie nu trebuie neglijat. Oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în același timp sunt factori ce favorizează producerea unor astfel de evenimente, iar consecințele pot fi grave.

Pentru înlăturarea unor astfel de riscuri, pompierii militari arădeni vă recomandă să respectați următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:

* nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;

* după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;

* curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;

* nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.