Cea de a patra ediție a Festivalului de științe umaniste începe joi, 19 aprilie, de la ora 18:30. Tema întâlnirilor publice din acest an este România următorilor 100 de ani.
Programul festivalului cuprinde câte două evenimente pe seară, primul începând de la ora 18.30, cel de al doilea de la ora 20.00, după o scurtă pauză.
În lista de invitați anunțată inițial, organizatorul, Centrul Municipal de Cultură Arad, a operat o modificare de ultimă oră: sociologul Sebastian Lăzăroiu, din pricina unei urgențe profesionale, nu va mai putea participa la evenimentele festivalului arădean.
Curatorul ediției a IV-a, Cătălin Lazurca (GMMC), propune publicului, în același interval (vineri 20 aprilie, de la 18.30), o dezbatere publică cu titlul: Între imperfect și mai mult ca prezentul – parcursul geopolitic al României în următorul secol. La dezbatere vor participa invitați ai festivalului.
Iată programul actualizat, cu titlurile conferințelor susținute de invitați și orele de desfășurare:
Joi 19 aprilie
18.30: Adrian Papahagi
Avem o țară. Cum procedăm?
20.00: Vasile Dâncu
Un viitor care se încăpățânează să nu vină
Vineri 20 aprilie
18.30: Dezbatere publică:
Între imperfect și mai mult ca prezentul: parcursul geopolitic al României în următorul secol
20.00: Sever Voinescu
Încercarea Brâncuși – ceva prea dificil pentru România
Sâmbătă 21 aprilie
18.30: Mircea Mihăieș
Viitorul nostalgiei
20.00: H.-R. Patapievici
Ce-ți dorescu eu ție, dulce Românie
Conferințele vor avea loc în sala cinematografului Arta. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele.
Afișul festivalului preia schița în cerneală a Coloanei fără sfârșit, desenată de Constantin Brâncuși în vara anului 1937, pe o fotografie reprezentând viitorul amplasament din Târgu-Jiu și realizată, în aceeași vară, de inginerul Ștefan Georgescu-Gorjan, constructorul Coloanei.
Festivalul de științe umaniste este un eveniment organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în parteneriat cu Grupul pentru Management și Mediere Culturală.
Lasă un comentariu