Biroul Operativ al Sindicatului Democratic Învățământ (SDI) Arad își exprimă indignarea, într-un comunicat de presă, față de neimplicarea instituțiilor abilitate în vederea soluționării solicitării de montare a unui indicator cu semnificația „Oprirea interzisă”, în fața instituției Clubul Școlar Sportiv „Gloria” Arad.
„Cu toate demersurile făcute, încă din anul 2013, către instituțiile: Prefectura Județului Arad, Primăria Municipiului Arad, Comisia de sistematizare a circulației, această situație a rămas fără rezolvare”, spun reprezentanţii SDI Arad.
„În acest sens, președintele SDI Arad, profesor Dănuț Ieneșescu, a solicitat implicarea Instituției Prefectului, a doamnei prefect Florentina Horgea, în vederea urgentării soluționării acestei probleme. D-na prefect i-a convocat pe responsabilii instituțiilor abilitate pentru montarea în fapt a indicatorului solicitat, la ședința Comisiei de Dialog Social din luna octombrie. Deși la această întâlnire alături de președintele SDI Arad au participat și d-na inspector școlar general Anca Stoenescu, d-nul director Ioan Coste și d-nul lider de sindicat Adrian Crișan de la CSS «Gloria», d-nul subinginer Iordan Nicolae de la ISJ Arad, pentru a susține montarea indicatorului solicitat, responsabilii în drept cu rezolvarea acestei probleme nu au fost prezenți. Precizăm faptul că parcarea din fața instituției CSS «Gloria» a fost amenajată odată cu construcția Hotelului de lângă această instituție, din finanțarea ministerului educației, așa cum reiese din documentele prezentate, de nenumărate ori, Comisiei de sistematizare. Această parcare este destinată spre folosința salariaților instituției, autocarelor destinate sportivilor și a mașinilor care transportă echipamentele sportivilor pentru competițiile aflate în desfășurare, conform calendarului de activități. Este de luat în considerare și faptul că cei aproximativ 30 de salariați care lucrează la această instituție, zilnic au dificultăți în privința parcării. Din cauză că nu se respectă destinația parcării, în scopul prezentat, se produc zilnic incidente nedorite, certuri cu piețarii, vecinii sau alți intruși care sfidează orice reguli și norme de conduită civică. Există și posibilitatea ca în cazul accidentării elevilor, în timpul antrenamentelor, să nu poată fi permis accesul ambulanței, situație nedorită de nimeni”, se arată în comunicatul de presă al SDI Arad.
„Lipsa indicatorului care să restricționeze oprirea altor autovehicule, cu excepția autovehiculelor salariaților instituției, îi determină pe conducătorii auto să considere această parcare ca fiind una publică. Uneori, zile în șir sunt parcate autoturisme în fața instituției CSS «Gloria», fără ca să existe posibilitatea contactării conducătorilor acestor automobile, în caz de urgență. Considerăm că tergiversarea rezolvării acestei situații semnalate nu face decât să producă multă tensiune și riscuri pentru elevii de la CSS «Gloria», riscuri pe care nu și le poate asuma nimeni. Ne întrebăm până când solicitările SDI Arad vor rămâne în așteptare, nesoluționate, fără ca reprezentanții instituțiilor sesizate prin nenumărate adrese și intervenții să se implice în rezolvarea problemelor expuse”, se mai precizează în comunicat.
Sursa foto: ProTV
Exista posibilitatea sa ii contactati in caz de urgenta! Verificati in CEDAM cine e asiguratorul masinii respective (cautare dupa numarul de inmatriculare), sunati asiguratorul dvs. sau politia si asa ajungeti la consucatorul vehiculului. Nu mai cautati scuze puerile! Solutii exista.
Cum spui tu, poti verifica doar daca are polita RCA in vigoare… Mai departe , NU este real ce spui !