INEDIT: Un uriaș porumbel al păcii se va înălța la Bulci Fest. Noapte albă cu Old Lady’s Band

INEDIT: Un uriaș porumbel al păcii se va înălța la Bulci Fest. Noapte albă cu Old Lady’s Band

Organizatorii Bulci Fest anunță un eveniment inedit la festivalul de la Bulci: Un porumbel al păcii uriaș, care va fi construit chiar acolo de cei de la CELĂLALT.teatru.

Este vorba despre un atelier în care, potrivit celor de la CELĂLALT.teatru, „vom construi și vom învăța să mânuim o păpușă uriașă – un porumbel al păcii“.

„Păpușile uriașe sau gigant au devenit cunoscute în anii ’60 prin intermediului teatrului Bread and Puppet, care le folosea la protestele stradale împotriva războiului. La fel ca muzica folk, porumbelul este un simbol unificator al păcii.
Antropologa Jane Goodall a avut ideea de a iniția o mișcare mondială de construcție și zbor a porumbeilor pentru a promova un angajament global față de pace. Acești porumbei arată puterea artei colaborative de a uni comunitățile, orașele și lumea.
Oameni din toată lumea s-au alăturat acestei inițiative, construind și făcând să zboare porumbei. Dacă participi la Festivalul de folk de la Bulci, poți învăța împreună cu prietenii sau familia cum să construiești din materiale reutilizate unul dintre acești uriași porumbei ai păcii. Vom da viață păpușii în cadrul festivaului, pentru a transmite mesajul că vrem pace pe pământ“
, transmit cei de la CELĂLALT.teatru.

Participarea la atelier este gratuită, pe bază de înscriere, completând acest formular:
https://forms.gle/RBMWx5owyB7V7hGY8

La atelier poate participa oricine dorește să învețe cum se constuiește sau cum se mânuiește o păpușă gigant. Intervalul de vârstă pentru participanți: 10 – 100 de ani. Aceștia pot compune și o poezie despre pace, pe care să le-o recite celor din jur.

De remarcat, că în seara de vineri, după concert, pe scenă va urca trupa Old Lady’s Band, pentru un party care se anunță de zile mari!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.