Inedită lansare de carte despre artele marțiale japoneze, la Arad

Inedită lansare de carte despre artele marțiale japoneze, la Arad

O inedită lansare de carte despre artele marțiale japoneze pe teritoriul României va avea loc vineri, 4 octombrie, începând cu ora 18, în sala „Regele Ferdinand” a Primăriei Municipiului Arad.

Este vorba  despre un volum de excepție, intitulat „Începuturile artelor marțiale japoneze pe teritoriul României”. Autorii lucrării sunt dr. Gabriel Bűcher-Hajas și Attila József Halász, iar volumul, publicat la editura Mirador din Arad, reprezintă rezultatul a șase ani de cercetări minuțioase care reliefează inedite informații privind începuturile și dezvoltarea artelor marțiale japoneze pe teritoriul României.

Cu ajutorul unei bogate istoriografii, autorii analizează și oferă o perspectivă complexă a modului în care aceste arte sportive au fost receptate și dezvoltate în spațiul autohton. Volumul se distinge nu doar prin rigurozitatea academică, ci și prin aportul vizual, fiind ilustrat cu numeroase fotografii-document care surprind momente și figuri emblematice ale acestui fenomen în România.

Pe lângă valoarea istorică, cartea dezvăluie și aspecte sociale și culturale legate de receptarea artelor marțiale japoneze, redând pasiunea și dedicarea celor implicați în promovarea și practicarea acestor discipline în primele decenii ale secolului XX.

Lansarea de carte va include și o sesiune de autografe și discuții cu autorii, oferind celor interesați ocazia de a afla informații relevante privind munca de cercetare și provocările întâmpinate în elaborarea acestui volum remarcabil.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.