Inspectorii muncii monitorizează expunerea angajaţilor la substanţe chimice la locul de muncă

Inspectorii muncii monitorizează expunerea angajaţilor la substanţe chimice la locul de muncă

Inspectorii muncii sunt cu ochii pe firmele care utilizează substanţe sau amestecuri chimice, aceştia vor să vadă dacă angajaţii respectivelor societăţi sunt protejaţi aşa cum prevede legea.

Astfel, la începutul acestui an a fost demarată la nivel naţional o campanie care face parte din programul cadru de acţiuni al inspecţiei muncii pentru anul 2014, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad continuă şi în trimestrul IV să verifice dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la expunerea lucrătorilor la agenţi chimici la locul de muncă, ţinând cont de modificările legislative în domeniu. Practic, controalele se desfăşoară la angajatorii din toate domeniile de activitate care utilizează substanţe sau amestecuri chimice.

„Acţiunea s-a derulat în două etape, prima etapă în trimestrul al II-lea şi ultima etapă în trimestrul al IV-lea, trimestru în care se vor desfăşura şi acţiunile de control. Dintre obiectivele campaniei mentionăm: monitorizarea respectării prevederilor legale europene  privind asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi; centralizarea datelor necesare elaborării rapoartelor naţionale privind punerea în aplicare a directivelor/regulamentelor europene referitoare la asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi“, precizează reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.