Ionel Ciupe: „Guvernul împovărează românii prin taxe pentru a acoperi găurile bugetare. Practica aceasta fanariotă trebuie să înceteze”

Ionel Ciupe: „Guvernul împovărează românii prin taxe pentru a acoperi găurile bugetare. Practica aceasta fanariotă trebuie să înceteze”

Sub pretextul unor măsuri „necesare” și „inevitabile,” guvernul PSD-PNL, condus de Ciolacu și Ciucă, pare să fi intrat într-un cerc vicios al creșterilor de taxe. După ce a promis românilor un trai mai bun prin pachete generoase de „ajutoare” electorale, acum ne forțează să plătim prețul acestor promisiuni goale, transmite Ionel Ciupe, prim-vicepreședinte Partidului Republican din România.

Acesta este de părere că în loc să avem parte de investiții reale în infrastructură, educație sau sănătate, suntem nevoiți să susținem un aparat bugetar supradimensionat, care nu aduce niciun beneficiu real pentru cetățeanul de rând.

„Acești politicieni, care au profitat de naivitatea electoratului, au adus țara într-o situație financiară gravă. Cu un deficit bugetar ce crește vertiginos, singura lor soluție este să stoarcă și mai mult din buzunarele cetățenilor, băgând frica în populație cu amenințări subtile și promisiuni de reforme fiscale dureroase”, a declarat Ionel Ciupe.

Potrivit acestuia, de la începutul anului viitor, cu același guvern defect, românii trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău: valuri de scumpiri generate de inflația galopantă, creșteri de taxe și o povară financiară tot mai grea pe umerii fiecăruia dintre noi. Totul pentru ca potentații aflați la putere să continue să trăiască în lux, fără a se sinchisi de greutățile pe care le-au impus restului țării.

În acest context sumbru, există totuși o speranță: Partidul Republican din România, împreună cu adevărații patrioți, cu un mesaj clar împotriva acestui dezmăț bugetar, se pregătește să oprească abuzurile.

„Este momentul să ne trezim și să cerem responsabilitate din partea celor care ne guvernează. România are nevoie de reforme reale, nu de soluții temporare care ne vor îngropa și mai mult în datorii și sărăcie. Iar dacă cei aflați la putere nu sunt capabili să înțeleagă acest lucru, atunci trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i schimba”,  a concluzionat Ionel Ciupe.

  1. Sigur că cea mai dureroasă acțiune a unui guvern este aceea de a inventa biruri. Asta pentru că ei nu se pricep, în cel mai rău caz sau se pricep dar nu vor să acționeze în favoarea poporului. Ce poate fi făcut, ca opțiune. Trebuie analizat modul cum se duc banii din buget. De fapt ce, unde și cu cât se plătesc oamenii sistemului, acele „sinecuri politice, angajați prin agenții ale statului, inutile. Acestea, ( agențiile statului) trebuie desființate. Majoritatea. Acolo se dcu cei mai mulți bani din buget. Disponibilizarea acestor sume ar permite bunăstare printr-o altă politică bugetară: investiții directe, cu efect în creșterea produsului intern brut etc.

    Raspunde
  2. dl Ciupe are dreptate dar nu are parghiile necesare sa faca ceva. doar cu vorbele nu schimba nimic.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.