Ionel Ciupe: „Moțiunea de cenzură arată clar oportunismul și disperarea USR-ului”

Ionel Ciupe: „Moțiunea de cenzură arată clar oportunismul și disperarea USR-ului”

Moțiunea de cenzură inițiată de Elena Lasconi cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale poate fi considerată o mișcare strategică a USR pentru a atrage atenția și a câștiga capital politic, consideră Ionel Ciupe, prim-vicepreședinte Partidului Republican din România.

Potrivit acestuia, în contextul în care țara se pregătește de alegeri, această inițiativă riscă să fie percepută mai degrabă ca o tentativă de a destabiliza și mai mult situația politică și a atrage câteva voturi în plus, decât ca un efort autentic de schimbare a guvernului, arătând clar oportunismul de care dă dovadă USR.

„Moțiunea de cenzură înaintată de Elena Lasconi este un gest disperat al USR în încercarea de a atrage voturi într-o perioadă critică, cu doar o lună înainte de alegeri. În loc să se concentreze pe un program clar și coerent de guvernare și conducere a țării, USR pare să recurgă la tactici expirate de atac politic în speranța de a câștiga sprijin electoral într-un moment de maximă tensiune pentru țară”, a declarat Ionel Ciupe.

În plus, această moțiune ar putea distrage atenția de la dezbaterile despre platformele politice ale candidaților și problemele reale care ar trebui adordate de viitorul președinte și guvern.

„Pragmatic vorbind, șansele ca această moțiune să treacă sunt destul de limitate, având în vedere că partidele politice sunt deja angajate în campanii electorale. Pe lângă acest aspect, majoritatea formațiunilor politice au realizat strategia penibilă pe care USR o abordează și sunt reticente să sprijine acțiuni care ar putea aduce instabilitate în pragul alegerilor”, a concluzionat Ionel Ciupe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.