Ionel Ciupe: „Nepotismul și ineficiența în administrația publică: o problemă care trebuie să dispară”

Ionel Ciupe: „Nepotismul și ineficiența în administrația publică: o problemă care trebuie să dispară”

O știre despre o comună din România cu doar 200 de locuitori, dar care se confruntă cu un număr exponențial prea mare de funcționari a ajuns în spațiul public.

Potrivit lui Ionel Ciupe, prim-vicepreședintele Partidului Republican din România, această situație este reprezentativă pentru o problemă generală în administrația românească: angajările pe bază de pile și nepotisme, care nu doar că îngreunează eficiența instituțiilor, dar pun și o povară financiară asupra comunităților.

Ciupe este de părere că localitatea în cauză ilustrează perfect cum nepotismul și clientelismul pot conduce la o supraîncărcare a aparatelor administrative, fără a aduce beneficii reale cetățenilor.

„În loc să fie angajați oameni competenți care să dezvolte proiecte viabile și să răspundă nevoilor comunității, asistăm la o înmulțire a funcțiilor care nu își justifică existența. Această problemă nu este doar una locală. Ea reflectă o tendință națională în care multe dintre instituțiile publice sunt populate de persoane care își ocupă posturile nu pe baza meritului, ci a relațiilor personale, plimbând foi dintr-un birou în altul pe salariu de bugetar plătit din banii publici”, a declarat Ionel Ciupe.

Acesta mai este de părere că, dacă dorim o schimbare reală, este esențial să promovăm transparența și meritocrația în angajările publice, principii după care se ghidează Partidul Republican din România.

„Numai așa putem transforma aceste instituții în veritabile motoare de dezvoltare pentru societate. Ne dorim eficientizarea aparatelor bugetare, pentru o bună funcționare a administrației bazată pe corectitudine, meritocrație și un adevărat devotament față de cetățeni”, a concluzionat Ionel Ciupe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.