Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad este organizatorul olimpiadelor naţionale la disciplinele: Educaţie Tehnologică pentru elevii de gimnaziu, Pedagogie – Psihologie pentru Licee pedagogice şi Interpretate Instrumentală pentru clasele III-VIII.
Olimpiada Naţională la disciplina Educaţie Tehnologică, Arad – 2017, este la cea de-a XVI-a ediţie. La acest eveniment participă 174 elevi de gimnaziu din toate judeţele ţării, 43 profesori însoţitori precum şi 23 de cadre didactice, membri ai Comisiei Naţionale. Elevii participanţi şi profesorii însoţitori ai acestora sunt cazaţi în căminele următoarelor unităţi şcolare: Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”, Colegiul Naţional ”Csiky Gergely” Arad şi Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad.
Olimpiada naţională de Pedagogie – Psihologie pentru Licee pedagogice, desfăşurată în perioada 23 – 25 aprilie, a fost găzduită de Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” Arad. Au participat reprezentanţi din 40 de judeţe, respectiv 207 elevi din clasele IX – XII de la colegiile şi liceele pedagogice din ţară şi 39 de profesori însoţitori.
Olimpiada Naţionala de Interpretate Instrumentală clasele III-VIII se desfăşoară în perioada 24-26 aprilie 2017.Participă 155 elevi de la toate liceele de muzică din ţară, 40 de profesori coordonatori/corepetitori, 25 membri juriu(din Bucureşti,Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Botoşani, Alba-Iulia, Braşov, Buzău, Caraş Severin). Elevii au concurat în 5 secţiuni: 1.pian, 2. Corzi, 3.Corzi grave, 4.suflatori lemn, 5. Suflători alamă + percuţie. Concursul a avut loc în sala de festivă şi în alte săli de recital ale Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” Arad. Publicul a avut acces liber. Festivitatea de premiere şi gala în care vor cânta cei 5 premianţi (câte unul pe secţiune ) va avea loc marţi 25.04.2017, în sala de festivităţi a colegiului. Preşedinte executiv al juriului este dl. Adrian Brăescu, inspector general MEN, iar preşedintele de onoare este dl. Dorin Frandeş, dirijor la Filarmonica Arad.
Deschiderea festivă a Olimpiadei a avut loc la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, complexul universitar M. Probele de concurs se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad iar Comisia Naţională îşi desfăşoară activitatea la Colegiul Economic Arad.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad mulţumeşte pe această cale Instituţiilor locale, unităţilor şcolare şi organizaţiilor care s-au implicat şi au contribuit la reuşita acestui eveniment.
Examenul de definitivare în învăţământ
Azi au fost afişate rezultatele înainte de contestaţii la Examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Arad este de 60,93%, asemănător cu cel de anul trecut. Menţionăm că doi candidaţi au obţinut media 10 la disciplinele Asistenţă medicală generală (maiştri instructori) şi Limba şi literatura română şi matematică, metodica predării acestora (învăţământ primar în limba română).
Contestaţiile se depun în data de 25 până la ora 20 și în data de 26.04 între orele 8-14 la Liceul Tehnologic ”Francisc Neuman” Arad . Rezultatele finale se afişează în data de 30.04, la centrul de examen Liceul Tehnologic ”Francisc Neuman” Arad şi pe forum-ul ISJ Arad.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad mulţumeşte pentru implicare şi ajutor tuturor instituţiilor cu care a colaborat pentru organizarea şi desfăşurarea acestui examen, precum şi cadrelor didactice, respectiv Liceului Tehnologic ”Francisc Neuman” Arad.
Etapa de pretransfer
La sediul ISJ Arad a avut loc astăzi, 25.04.2017, şedinţa publică de pretransfer consimţit între unităţi de învățământ şi prin schimb de posturi.
Au fost depuse 100 de dosare, situaţia prezentându-se după cum urmează: un număr de 6 cadre didactice au făcut schimb de posturi, 80 de cadre didactice au efectuat pretransfer consimţit, iar 14 cadre didactice nu au fost prezente la şedinţă. Menţionăm că este o etapă de mobilitate care se referă numai la cadrele didactice titulare.
Lasă un comentariu