Logodna este o promisiune pe care doi îndrăgostiți și-o fac reciproc. De cele mai multe ori, aceasta se concretizează printr-un inel de logodnă cât mai frumos și mai elegant, pe care partenerul îl oferă iubitei sale.
Pe vremuri, bijuteriile cu pietre prețioase reprezentau un simbol al statutului social, împodobind adesea degetele sau brațele celor din clasele superioare. Semnificația acestora a suferit modificări de-a lungul timpului, astăzi inelul de logodnă cu pietre prețioase fiind simbolul absolut al dragostei și al uniunii eterne.
Inelul de logodnă: istoria celei mai reprezentative bijuterii a dragostei
Conform istoriei, inelul de logodnă a fost pentru prima dată utilizat de romani. Aceștia obișnuiau să își ofere inele simple, din fier, pentru a semnifica angajamentul luat de bărbat față de partenera sa de viață, fiind în același timp și un simbol al capacității sale financiare.
În urma unor cercetări mai profunde, se pare că înaintea inelelor de logodnă folosite de romani, aceste bijuterii erau folosite de egipteni, fără însă vreo simbolistică matrimonială. În Egiptul Antic inelele erau folosite drept simboluri ale puterii și erau prezente, de regulă, doar pe degetele faraonilor și ale oamenilor cu autoritate. În general, transferul de autoritate era făcut prin predarea inelelor. Egiptencele avantajate de un statut social mai înalt își evidențiau acest rang purtând inele de aur pe toate degetele, în timp ce doamnele care nu se bucurau de același statut purtau inele din argint sau bronz.
De-a lungul timpului simbolistica inelelor a cunoscut multe modificări, însă un lucru a rămas cert: ele au fost prezente în mai toate momentele importante ale istoriei, fie că vorbim despre Evul Mediu, începuturile Creștinismului sau zilele noastre, având, în fiecare dintre aceste perioade, o semnificație și o importanță aparte.
Inelul de logodnă al zilelor noastre: cum a ajuns acesta să fie utilizat pentru cererile în căsătorie?
Prima persoană care i-a oferit un inel de logodnă viitoarei sale soții a fost arhiducele Maximilian al Australiei, în anul 1477. Pe atunci însă nu exista conceptul de inele de logodnă ieftine, motiv pentru care arhiducele nu s-a zgârcit și a cerut bijutierilor să împodobească bijuteria cu mai multe diamante prețioase, sub forma literei M.
Bărbații secolului al XVI-lea au adoptat gestul arhiducelui ca pe un obicei, oferind din ce în ce mai des femeilor iubite inele de logodnă, atunci când cererea în căsătoria era sigură. Treptat, pe măsură ce diamantele au început să fie din ce în ce mai ușor de prelucrat, iar piața acestora s-a dezvoltat considerabil, s-a creat o obișnuință din a se oferi inele de logodnă cu diamante.
Imediat după această evoluție în domeniul bijuteriilor, dar și în ziua de astăzi, cei care doresc inele de logodnă ieftine mizează pe cele cu ametist, smarald, granat sau alte pietre ceva mai ieftine, iar cei care dispun de o putere financiară mai mare optează pentru inele cu diamant.
E-ring: inele de logodnă caracterizate de delicatețe, rafinament și bun gust
Conform experienței specialiștilor de la E-ring, majoritatea bărbaților cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani aleg să își ceară partenerele în căsătorie oferindu-le inele de logodnă cu diamant. Indiferent de vârstă însă, oricine va căuta să achiziționeze un inel de logodnă la un preț cât mai avantajos. E-ring le garantează clienților că la achiziția oricărui model de inel de logodnă vor primi garanția unuia dintre cele mai bune prețuri de pe piață, cea mai atentă finisare a bijuteriei și o calitate indiscutabilă a pietrelor prețioase.
Dacă vrei să-i oferi iubitei un inel de logodnă valoros, cu diamant, este bine să ții cont de greutatea diamantului (numărul de karate de care acesta dispune) și de alte detalii relevante pentru calitatea acestuia, cum ar fi claritatea și culoarea. Atunci când nu ești sigur de semnificația acestora, poți apela, cu toată încrederea, la serviciile de consiliere puse la dispoziție de E-ring.
Lasă-te inspirat de zecile de modele impresionante de inele de logodnă din catalogul E-ring și alege modelul perfect!
Lasă un comentariu