Japonezii sunt cunoscuți în toată lumea pentru obiceiurile lor, inovațiile în tehnolgie, dar mai ales pentru mâncarea inedită. Dacă sushi este popular în mai toate țările, iar majoritatea oamenilor nu au o problemă să mănânce pește crud, acum japonezii au dus totul la un alt nivel.
De ceva vreme, restaurantele japoneze au început să servească pui crud, cu diverse garnituri. Acest fel de mâncare se face din piept se numește sashimi de pui, și se pare că e pe placul multora.
În ciuda avertismentelor medicilor conform cărora carnea de pui nu ar trebui să fie consumată crudă sub nici o formă, patronii de localuri continuă să o introducă în meniu. Aceștia susțin că au colaborări doar cu ferme mici și că se asigură de faptul că puiul este crescut în condiții foarte bune și că nu există riscul de infecții cu salmonella.
Mulți curajoși care au gustat sashimi de pui spun că seamană la gust cu tonul.
Sursa: Mashable
Lasă un comentariu