Rubrică culinară de week-end, cu sprijinul Helvetica Milk – Pecica. File somon cu sos verde şi lapte de pasăre

Rubrică culinară de week-end, cu sprijinul Helvetica Milk – Pecica. File somon cu sos verde şi lapte de pasăre

La solicitarea cititoarelor noastre, va prezentăm, în acest week-end, preparat din peşte si lapte de pasăre.

FILE  SOMON CU SOS VERDE

Ingrediente :

200 g somon; 1 cătel usturoi; 1 legătură pătrunjel; ulei măsline; 1 felie lămâie; 1 morcov; sare; piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Preparare peşte: se pune la fiert file de somon circa 7-8 minute în apă cu sare , piper şi 1 felie lămâie.

Preparare sos verde: 1 legătură pătrunjel, 100 ml ulei măsline şi 50 ml apă rece, usturoi, un vârf de sare.

Toate se amestecă în blender.

Preparare sos morcovi: 1 morcov se fierbe în suc de vişine sau suc de portocale, apoi se trece prin blender

Platoul se asezonează cu sos din oţet balsamic.

Se recomandă vin alb sau roze.

LAPTE DE PASĂRE 

Ingrediente:

1 litru lapte; 7 ouă; 10 linguri cu zahăr

Mod de preparare:

Laptele şi 4 linguri zahăr se pun într- o cratiţă la foc mic.

Ouăle se separă iar albuşul se bate spumă cu 3 linguri zahăr după care se rup găluşte  cu o lingură mare şi se adaugă în laptele care nu trebuie să fiarbă (se face la foc mic ). Se lasă 2 minute pe fiecare parte şi se scot pe un platou cu o paletă.

Gălbenuşurile se freacă cu 3 linguri zahăr şi amestecând continuu, se adaugă laptele cald , puţin câte puţin. Se strecoară şi se dă la foc mic până se îngroaşă ( cam 2 minute).
Se împarte cantitatea la 6 sau 8 porţii.

Pentru decor, se pregăteşte caramel ( zahăr topit) din zahărul rămas şi se întinde pe o
foaie de hârtie pergament . Se rup bucăţi şi se aşează peste spuma din albuş.

Poftă bună!

Bucătar: Rebeca (casnică)

Rubrică realizată cu sprijinul: HELVETICA MILK – Pecica

În week-endul următor vă prezentăm deserturi delicioase!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.