Liberalul Florin Galiș, despre PNL: „Nu mai reprezintă pe nimeni”

Liberalul Florin Galiș, despre PNL: „Nu mai reprezintă pe nimeni”

Florin Galiș, fost președinte al Organizației Municipale a vechiului PNL Arad, critică partidul din care face parte acum (noul PNL), despre care spune că „nu mai reprezintă pe nimeni”. Galiș face afirmația într-o analiză pe care a făcut-o publică după încheierea și difuzarea rezultatelor alegerilor locale.

„Alegerile au trecut. M-am abţinut pe parcursul lor să zic lucruri. Mi-am asumat ceea ce ziceam odată că trebuie să învăţăm şi tăcerea. Neintrand în competiţie, mi-am impus omerta, deşi iar am fost criticat de cei care doreau să mă audă zicând ceva, orice. Tot mai cred că la vorbit se bagă prea mulţi şi de multe ori prea neaveniţi. Nu numai pentru că nu au un discurs, ci pentru că nu au idei, nu au vreo plusvaloare a minţii în ceea ce spun. Dovezile sunt multe şi crude. Dar să le luăm pe rând, fără pretenţii exhaustive. Şi să nu ne propunem să epuizăm subiectul într-o zi…”

PNL suferă de lipsă de coerență

„PNL. Alegerile au demonstrat că e un partid care nu mai reprezintă pe nimeni. Încearcă să se reprezinte pe sine, lipindu-şi stickerul de «partid mare», dar o face mimetic, în siajul lui Iohannis, Ciolos şi cine-o mai fi. Anti PSD şi atât. Salvat de la înec de un Ardeal care încă o arde pe dreapta, mai mult instinctual şi de câteva floricele moldave. Nu că nu sunt primari care nu au făcut lucruri remarcabile, iar procentele din Oradea, Timişoara, Cluj, Braşov şi alte câteva oraşe confirmă performanţa lor. Dar PNL–ul pe ansamblu suferă din lipsă de coerentă. Şi, aş zice, de doctrină sau, dacă e prea pretenţios spus, de un plan de acţiune care să nu înceapă cu «după ce ajungem la guvernare…». Plan în care să se regăsească din ce în ce mai oropsita clasă de mijloc, profesiile liberale, politica fiscală, o cât de cât idee despre autonomia administrativă şi alte câteva probleme de specific liberal. Sloganul adaptat, după alegerile din Bucureşti: «Prin noi înşine a trecut sabia»”, a afirmat Florin Galiș.

Candidați pigmei, care voiau să pară zmei

Acesta s-a referit și la alegerile locale de la Arad, criticându-i pe candidații care au încercat să pară „zmei”, deși, în realitate, nu erau decât niște „pigmei”. „Alegeri în Arad. Am văzut mulţi pigmei politici încercând patetic să pară zmei. Oameni care jonglau cu procente, care umpleau consiliile cu listele lor. Şi zău, nu vreau să-i jignesc pe pigmeii ăia adevăraţi. Ăştia ai noştri sunt în primul rând oameni care nu ştiu să se evalueze corect pe sine. Sau atât de creduli că oricine le împuie capul cu o prostie, se şi văd în icoane, ca Sfântul Gheorghe hăcuind balaurul… Ăştia nu au nevoie de vreun balaur să-i zdrobească, e destul o pală de vânt. Lipsa lor de înţelepciune şi inteligenţă politică nu a făcut să fie nevoie de vreun efort deosebit din partea cealaltă. Multă demagogie, da şi aia proastă, prietene. Sunt şi părţi bune în recentele alegeri, dar despre astea în episodul următor, ca la Teleenciclopedia. Că mai vorbim, nu?”, a declarat Florin Galiș.

  1. BVO DOMNULE! PACAT CA NU AI VORBIT ACUM UN AN SAU DOI ASA! 🙁

    Raspunde
  2. bro Florine esti singura voce din pnl dar din pacate esti singur care spui lucrurilor pe nume

    Raspunde
  3. alde te asteapta !

    Raspunde
  4. Nu, doamne fereste in Alde cu unul ca …. sa nu dam exemple. Eu as propune sa se construiasca o platforma liberala, cu adevaratii liberali si nu cu penalii din PDL. Era excelent daca nu se uneau ca acum PDL era la dreapta PNT-CD-ului,. Dar din pacate au jucat urat, si din pacate naivii din PNL care au facut amestecul asta de apa cu ulei, nu au calculat corect si nu au vazut ca PDL-ul este pietroiul din gatul PNL-ului adevarat ( repet ala adevarat nu mascariciunea asta cu PNL nou, eu as spune PNL bou)

    Raspunde
  5. ALDE ESTE O ADUNATURA DE TRASEISTI POLITICI

    Raspunde
  6. Ba Galis ! nu te strofoca , asta e soarta papagalilor care incearca sa-i convinga pe ceilalti ca sunt buni , tu nu esti decat un filfizon scapatat pe care nu il mai apreciaza nimeni …….o IUDA a zilelor noastre , Falca te-a folosit iar apoi a dat cu tine la tomberonul politicii , si asta cu larg sprijin din partea lu Balciu si Simona Capau .

    Raspunde
  7. Din pacate Galiș are dreptate. El a reprezentat un pericol atât pentru conducerea vechiului pnl formată din semidocți cu pasiuni comune fotbalul si berea, cât si pentru conducerea noului pndl formată din oameni de calitate îndoielnică. Așa că a fost inlăturat. Trădat de cei pe care i-a promovat pe criterii neortodoxe (vezi bâlcea și cap pătrat) , părăsit de șleahta de pițipoance și vagabonzi cu care se inconjurase dupa ultimele alegeri , a ajuns ….singur. Pe principiul cei inteligenti n-au ce cauta la noi, nu-și va gasi locul in noul pnl iar la alde….ce sa mai vorbim. Alde trebuie rebranduit si repopulat cu oameni de calitate nu cu asistați sociali ce depind de marele lor cârmaci , neales de nimeni cu comportament despotic si curvesc…Păcat de Galiș, este un produs 100% liberal…păcat…

    Raspunde
  8. Totul a inceput in momentul in care ai umplut PNL cu PDListi, in campania electorala in care ai candidat pt. camera deputatilor. EU CRED CA AI FOST PE MANA CU FALCA DE ATUNCI!!! Ca acuma te-a aruncat la gunoi, dl. falca, la fel ca pe geanina pistru…. asta este. ORICUM ESTI UN PAPAGAL, ZERO SUBSTANTA!!!! Iti aduci aminte cand spuneai ca poti comunica cu o libelula? Acolo ai ajuns….

    Raspunde
  9. veronico ! jegoasa mica si urat mirositoare , nu esti deloc orientata , e la fel , ori Papagalis ori un cal mort , si inca ceva …mai da cu parfum pe tine dreakului !

    Raspunde
  10. Sergiu puiule, ți-am zdruncinat singurul neuron din tartăcuța aia seacă??? Mamica ta mai bine te avorta , scapa lumea de un cretin sadea.

    Raspunde
  11. Fa veronico ia-l pe papagalis la tine acasa si faceti voi doi un partid de parerologi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.