Marius Göndör, vicepresedinte al PDL Arad, îşi propune să amendeze fiecare punct din lunga listă a guvernării Ponta în domeniul Educaţiei. Vicepreşedintele PDL a accentuat faptul că „aceste minciuni sunt construite încă de la nivel local”: „Au trecut aproape doi ani de când cea mai mare cacialma politică a ajuns la guvernare în România. De scurt timp, USL a murit lăsând în urmă speranţele înşelate ale românilor. Sunt doi ani de când deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, – atunci doar candidatul Căprar – măsura tensiunea oamenilor şi se fotografia prin ziare cum aducea bănci «second hand» la unităţi de învăţământ din Lipova şi Sântana. Acelaşi domn promitea şi anunţa iminenta redeschidere a spitalului din Sântana, promitea sute de locuri de muncă, ce urmau să se înfiinţeze pe Valea Mureşului, promitea că Lipova va deveni un oraş modern. Nu s-a realizat nimic din aceste lucruri. Toate au fost minciuni. Nu cred că vreun cadru didactic l-a mai văzut pe acest domn făcând ceva efectiv pentru şcoala arădeană şi nici nu l-a auzit protestând, din postura de deputat, că judeţul Arad nu a primit niciun leu pentru investiţii în baza materială a învăţământului. Spitalul din Sântana a rămas închis, locurile de muncă s-au împuţinat pe Valea Mureşului iar, din păcate, oraşul Lipova arată ca după bombardament”.
Trecând la nivel naţional, Marius Göndör a bifat două dintre „minciunile guvernării USL” din Educaţie. „Citez din programul USL: «Demarăm proiecte pe campusuri şcolare şi licee în mediul rural care să asigure copiilor de pe o rază de până la 15 km servicii de educaţie până la nivel liceal, burse, cămin, cantină şi/sau transport zilnic (reluarea proiectului microbuzelor şcolare), după caz bază sportivă şi locuinţe pentru cadrele didactice». Sună frumos! Însă realitatea este că azi nu a început nici măcar pe hârtie un asemenea program. Mai mult, din 2014, elevii navetişti nu mai primesc decât parţial sumele necesare decontării abonamentelor şi aşteaptă încă restanţele pentru ultimele 6 luni, din anul anterior. Decontul navetei profesorilor va avea aceeaşi soartă nefericită pentru că se intenţionează adoptarea modelului navetei elevilor. În plus, s-au eliminat «cheltuielile cu întreţinerea curentă» din finanţarea de bază – fapt ce a condus la mari probleme financiare ale şcolilor”, afirmă Göndör.
Citând mai departe din programul USL, Marius Göndör a afirmat că „USL a promis că susţine o şcoală la standarde europene, dotată cu mijloace didactice moderne şi microbuze şcolare, pentru fiecare comună. Tristul adevăr este că programele şi manualele sunt depăşite şi nu există niciun plan concret de înlocuire a acestora, din cauza faptului că nu există resursă financiară destinată acestui proces. USL nu a introdus predarea transdisciplinară, nu a elaborat manuale transdisciplinare în termenul legal şi, prin urmare, nu poate face nici evaluare transdisciplinară. Nu se derulează niciun program naţional de reabilitare sau dotare a şcolilor. În ceea ce priveşte promisiunea «microbuze şcolare» în fiecare comună, guvernanţii nu au mai achiziţionat, până la începutul lunii martie 2014, niciun microbuz nou pentru transportul şcolar, rămânând doar cele cumpărate în anul şcolar 2011/2012, în vremea guvernării PDL”.
Marius Göndör subliniază, în completare, că va continua să arate, în dezbateri ulterioare, alte promisiuni neonorate ale guvernării USL în domeniul Educaţiei.
Lasă un comentariu