O cană de cacao consumată înainte de culcare poate face minuni asupra sănătății, spun cercetătorii de la Columbia University Medical Centre.
Cacaoa şi ciocolata conţin compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, putând chiar să reducă riscul apariţiei demenţei.
Flavanolii îmbunătăţesc fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria şi îmbunătăţesc memoria persoanelor vârstnice, arată studiul publicat în jurnalul „Nature Neuroscience”.
Cercetătorii au analizat acest efect la 37 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, care au primit, timp de 3 luni, doze slabe sau doze mari de flavanoli din cacao. La un test de memorie realizat după această perioadă, participanţii care primiseră doze mari de flavanoli au obţinut rezultate mult mai bune decât cei care primiseră doze slabe.
Foto: sify.com
Lasă un comentariu