Asociația Pro Consumatori trage un semnal de alarmă cu privire la pizza congelată din comerț. Experții au achiziționat, pentru un studiu, 16 tipuri de pizza congelată.
După studiu, experții au descoperit un lucru uluitor. Conținutul de carbohidrați per pizza variază între 43 grame și 112,2 grame, în timp ce cantitatea de zahăr adăugat variază între 12,07 și 22,44 grame.
Aromă de fum – produs obținut prin fracționarea și purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fracții primare de gudron și/sau arome de fum derivate.
Concluzia specialiștilor: „pizza este un produs hipercaloric și hipersodic“.
În ceea ce privește prezența aditivilor de mai sus în sortimentele de pizza analizate, situația se prezintă astfel:
- 81% din sortimentele de pizza analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 15 aditivi alimentari;
- 63% din sortimentele de pizza analizate conțin nitrit de sodiu;
- 44% din sortimentele de pizza analizate conțin fosfaţi (difosfaţi, trifosfaţi şi polifosfaţi);
- 44% din sortimentele de pizza analizate conțin ascorbat de sodiu;
- 38% din sortimentele de pizza analizate conțin acid ascorbic;
- 25% din sortimentele de pizza analizate conțin eritorbat de sodiu;
- 19% din sortimentele de pizza analizate conțin aroma de fum;
- 13% din sortimentele de pizza analizate conțin coşenilă;
- 13% din sortimentele de pizza analizate conțin glutamat monosodic;
- 13% din sortimentele de pizza analizate conțin sorbat de potasiu;
În pizza sunt prezente următoarele tipuri de E-uri: E120, E202, E250, E300, E452, E621.
Sursa: Realitatea.net
Jurnalism de Antena 3: nu zic ca e ok respectiva pizza, dar alarma anti-produs uita sa spuna ca aceleasi ingrediente si distributie a lor se gaseste in peste 90% din ce e semipreparat la raft, congelat sau nu