O tânără din Nădlac a câștigat locul I la concursul Ciocolata de Aur (FOTO)

O tânără din Nădlac a câștigat locul I la concursul Ciocolata de Aur (FOTO)

Anisia-Alexandra Todor, ciocolatier și fondator al Choco van Nis din Nădlac, județul Arad, a câștigat locul 1 la concursul „Ciocolata de Aur” din România. Concursul a avut loc în cadrul festivalului Chocolate Saga, ediția a III-a, desfășurat la Sala Palatului din București, în perioada 14 – 16 iunie 2024.

Concursul, având tema „Gusturi și Ingrediente Românești”, a adus în atenția publicului și juriului bomboana de ciocolată Griliaș, un produs tradițional realizat din nuci cu zahăr caramelizat. În Nădlac, Griliașul este folosit pentru a crea diverse figurine decorative pentru evenimente, acestea fiind apoi împărțite invitaților.

Anisia-Alexandra a obținut un punctaj de 409 puncte, depășind semnificativ locul 2, care a acumulat 389 de puncte, și locul 3, cu 388 de puncte. Juriul a fost format din sponsorul oficial al evenimentului, Omnia Gusti Chefs Supplier, reprezentanți media, persoane alese din public și experți de renume internațional în domeniul ciocolateriei și patiseriei, precum Vlad Niculescu de la Boem Atelier, Alexandru Ștefan de la Cofetăria Alex, Vera Maxim de la Poem Chocolat și Rodica Bunea de la Academia de Artă Dulce.

„Este o onoare și o mare bucurie să câștig acest premiu la primul concurs ‘Ciocolata de Aur’ din România. Griliașul este o tradiție dragă mie și comunității din Nădlac, și sunt mândră că am reușit să aduc această tradiție în atenția unei audiențe atât de largi,” a declarat Anisia-Alexandra Todor. „Mulțumesc organizatorilor, juriului și tuturor celor care m-au susținut”, a adăugat aceasta.

Festivalul Chocolate Saga este un eveniment anual dedicat pasionaților de ciocolată și profesioniștilor din industrie, oferind oportunități pentru degustări, workshop-uri și competiții.

Choco van Nis este o afacere locală din Nădlac, județul Arad, specializată în ciocolată artizanală. Fondată de Anisia-Alexandra Todor, Choco van Nis combină tradițiile românești cu inovația în ciocolaterie, oferind produse de înaltă calitate și experiențe dulci unice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.