Pe vremuri nu (foarte) demult apuse, fostul primar Gheorghe Falcă se lăuda că avem mai mult spațiu verde pe cap de locuitor decât media europeană, și anume 85,71 de metri pătraţi, iar asta cu tot cu grădinile private și cimitire, dar fără a lua în calcul Pădurea Ceala.
Bineînțeles că acest lucru s-a dovedit a fi mult exagerat. Potrivit unor studii realizate la nivel național, Aradul nu numai că nu stă atât de spectaculos la spații verzi, ba chiar se află pe primul loc…de la coadă, într-un top al celor mai puţin verzi oraşe din România. Și când ne gândim că în 2018 candidam la titlul de Capitală Verde a Europei…
Arădenii se plâng că sunt sufocați de betoane, de supermarket-uri și de asfalt, iar pe lângă toate acestea, până și puținul spațiu verde pe care îl avem este neîngrijit, în unele locuri arătând chiar deplorabil.
O scurtă plimbare pe Malul Mureșului, în cel mai mare parc din oraș, în loc să fie o experiență plăcută, devine una frustrantă, la finalul căreia te întrebi „De ce la alții se poate, iar la noi nu?”.
Bănci rupte, locuri de joacă vandalizate, deși au fost modernizate destul de recent, cabluri ieșite, gazon uscat sau neîntreținut, pavele lipsă și multe alte probleme care transformă parcul într-un loc potențial periculos pentru cei mici, care se pot accidenta. Nu spunem că este numai vina Primăriei, este și vina teribiliștilor care au o plăcere în a distruge bunuri publice și mai au și norocul să scape nesancționați, de multe ori.
Speram ca măcar acum, înainte de alegeri, să se ocupe cineva și de parcuri, că de promisiuni suntem sătui.
Foto: Cismas Izabella
psihopatule usr ai facut un copy paste fiindca n-ai avut idei
Lumea a 4a…..
Bine ca avem politisti locali,bine platiti, pe care nimeni nu-i vede,mai ales pe mal. In schimb vedem pe pista de biciclete, motociclete ,masini pe iarba in jurul celor doua terase de pe mal de nu mai poti trece cu bicicleta de ele ,etc.