Unul dintre cele mai mari cluburi din București, Clubul Expirat, se va închide, a anunţat luni dimineaţă patronul localului, Andrei Sosa, adăugând că a luat această decizie în urma tragediei ce a avut loc vineri seara în Colectiv.
„Vrem demisii şi aşa ar trebui să facă nişte oameni normali la cap. Încă nu conştientizăm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăţiei, ci asumarea unui sistem în care eşti şi care nu funcţionează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. (…) Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea”, a scris pe Facebook Andrei Sosa.
Într-o amplă postare pe Facebook, Sosa a recunoscut că „din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Şi câte-odată şi în timpul săptămânii”. El a adăugat că cere scuze şi îşi asumă.
„M-am eșuat în „meseria” asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule „avarii: electrice în aștia 14 ani. Și mult imporvizații…(…) Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu că o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine”, a explicat tânărul.
În contextul deciziei de a închide clubul, Andrei Sosa a făcut un bilanţ al taxelor plătite către statul român în ultimii cinci ani, ajungând la suma de 2,7 milioane de lei.
„Banii ăştia sunt banii plătiţi de fiecare care a băut o bere prin Expirat…Am funcţionat pe ‘propria răspunedere de 14 ani…Ne-a ‘tras cineva de urechi’ în anii ăştia?
Ştiţi cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primărie? (..) Credeţi-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze şi să dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni…”, a mai spus el.
Cei trei patroni ai clubului Colectiv au obţinut aviz de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 minţind în declaraţia pe proprie răspundere. În actele oficiale au consemnat că localul are o capacitate de 80 de persoane pe scaune, însă în seara tragediei în club se aflau între 300 şi 500 de spectatori.
Pentru faptul că nu s-au făcut verificări, primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a venit cu o explicaţie halucinantă: programul funcţionarilor se termină la 16:30, iar clubul se deschidea după această oră.
Lasă un comentariu