Patru arădeni au decedat, într-o singură zi, din cauza căldurii. Medicii trag un semnal de alarmă!

Patru arădeni au decedat, într-o singură zi, din cauza căldurii. Medicii trag un semnal de alarmă!

Patru arădeni au decedat, joi, 18 iulie, din cauza căldurii. Este vorba despre două femei în vârstă de 57, respectiv 75 de ani și de doi bărbați de 37 și 70 de ani. Medicii trag un semnal de alarmă după ce alte câteva zeci de persoane au ajuns la spital cu hipertermie.

Mare atenție la expunerea la soare, în această perioadă! Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Arad trag un semnal de alarmă, în contextul în care, în UPU, în ultimele cinci zile, 58 de cetățeni au necesitat îngrijiri medicale imediate, fiind diagnosticați cu sindrom febril. O mare parte dintre acești pacienți a prezentat  temperaturi corporale extrem de ridicate din cauza expunerii la un mediu cald, asociat cu efort fizic și/sau lipsa hidratării corespunzătoare.

Patru dintre pacienți nu au mai putut fi salvați, aceștia ajungând la spital în stare gravă, cu temperaturi ale corpului cuprinse între 40 și 42,6 de grade!

Medicii atrag atenția, în special persoanelor vârstnice și celor cu alte afecțiuni medicale asociate – de natură cardiacă, renală, respiratorie, obezitate, diabet…, să evite expunerea la soare între orele 11-18. De asemenea, ei recomandă  ca activitățile fizice care se efectuează în aer liber să se desfășoare la primele ore ale dimineții și după ora 18. Hidratarea este esențială în lupta cu efectele caniculei, precum și consumul de fructe și legume, care sunt bogate în apă, vitamine și minerale.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.