Pescuit, biciclete, muzică, dar mai ales, multe PĂRĂDĂICI! Cum a fost la Festivalul părădăicilor, ediția a zecea (FOTO)

Pescuit, biciclete, muzică, dar mai ales, multe PĂRĂDĂICI! Cum a fost la Festivalul părădăicilor, ediția a zecea (FOTO)

Cea de-a zecea ediție a Festivalului părădăicilor a avut loc în zilele de 6, 7 și 8 iulie 2018 la Macea. Evenimentul a fost organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Macea, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul local Macea, Asociația pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural și Asociația Millenium Center.

Partenerii acestui eveniment au fost: Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Info Point Macea, Asociația „Pescarul Măcean” și Parohia Ortodoxă Macea iar ca sponsori s-au alăturat: Discover Turism, Magazinul de biciclete Boost, Icetech, Nomasvello, Magazinul de biciclete Pro Maniac și Lexus Publicitate Arad.

Activitățile au fost coordonate de către Cristina Anamaria Nistor din partea Clubului Sportiv Experiența Multisport și Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea.

Festivalului părădăicilor – la pescuit

Evenimentul a început cu un concurs de pescuit derulat vineri, 6 iulie, la Balta Macea, cu premii pe mai multe categorii pentru cei peste 30 de participanți.

 Festivalul părădăicilor – pe biciclete

În cea de-a doua zi a avut loc Festivalul părădăicilor pe biciclete, unde s-au înscris peste 200 de participanți. Vremea ploioasă a speriat parte din sportivii anunțați dar chiar și așa au luat startul 100 de persoane, adulți și copii. Traseul de 34 de km a fost pe ruta Macea-Sînmartin-Grăniceri-Sînmartin-Macea iar timpul maxim de parcurgere a fost de două ore și jumătate.

Au ajuns pe podium, la masculin, Silviu Buzan (locul 1), Patrick  Petrisor (locul 2) și Doru Jozsef Petrisor (locul 3). La feminin a câștigat Larisa Petruș iar pe locurile următoare au ajuns Adriana Klein și Elena Lavinia Moraru.

La finalul concursului s-a organizat și un joc necompetițional pe bicicletă dedicat copiilor prezenți.  Un prânz tradițional bazat pe roșii a încheiat concursul de biciclete.

 

Festivalul părădăicilor – seară interculturală

Cu ajutorul voluntarilor Erasmus+ găzduiți de către Asociația Millenium Center și de către Clubul Sportiv Experiența Multisport s-a realizat o seară interculturală în cea de-a doua zi, prezentându-se rețete tradiționale din unele țări de proveniență ale voluntarilor. Seara a fost facilitată de către Diana Rotaru și Ramona Seleș, fiind realizată cu tineri din România, Turcia, Portugalia, Columbia, Mexic și Spania având activități de dans, jocuri sportive, gustări și prezentări ale țărilor amintite.

Festivalul părădăicilor –  în expoziție

Ziua a treia a adus peste 7500 de vizitatori care au avut posibilitatea să cumpere produse de la fermierii din zona Macea-Curtici, roșiile măcene  fiind scoase în evidență.

Producătorii prezenți au fost premiați de către Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, împreună cu echipa de organizare.

A ajutat în organizarea întregului eveniment și o echipă locală de voluntari, din Macea, coordonată de către Raul Creț.

Festivalul părădăicilor –  în cântec

Programul artistic a fost prezentat de către Zoltan Lovas și Nicoleta Pavel și a avut printre participanți: TARAFUL DE LA MACEA, ANSAMBLUL DE COPII AL CĂMINULUI CULTURAL MACEA, ANSAMBLUL MUGURAȘII DIN CURTICI, ANSAMBLUL ROMÂNAȘUL ZĂDĂRENI, ANSAMBLUL EDERA MACEA și ANSAMBLUL CUNUNIȚA UVVG  SÂNTANA. Atmosfera a mai fost întreținută și de către Mircea Stanciu, Ionuț Macavei cu formația, Radu Moș și solistele Andreia Chișe și Gina Andro, Oana Florina Stana,  Maria Stan Toma, Hornea Cosmina, Florin Oprițescu, Monica Groza, Lucian Drăgan jr., Ionela Moruțan, Vasile Coca, Simona Costin, Ionuț Mateș și Cornel de la Chișcău.

„Ne bucurăm să ducem această tradiție mai departe și doresc să mulțumesc tuturor partenerilor, producătorilor, voluntarilor, sportivilor și vizitatorilor care au ajuns alături de noi la cea de-a zecea ediție”, a declarat Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea.

 Tinerii din Macea s-a implicat foarte mult și în acest an dând dovadă de un puternic spirit participativ”, afirmă Cristina Anamaria Nistor, coordonator eveniment din partea Clubului Sportiv Experiența Multisport.

 „Festivalul părădăicilor și-a propus trei lucruri: să îi pună în legătură directă pe consumatorii arădeni și fermierii din Macea și împrejurimi, să promoveze tradițiile locale și să încurajeze mișcarea pe bicicletă, prin activitățile sportive realizate”, spune Sorin-Victor Roman, unul dintre inițiatorii evenimentului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.