PSD și PNL îi netezesc lui Geoană drumul spre Cotroceni

PSD și PNL îi netezesc lui Geoană drumul spre Cotroceni

România va avea un nou președinte, al cărui nume îl vom afla în 8 decembrie, după ce se va consuma și cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Cinci sunt cei care pot emite pretenții reale la cea mai importantă funcție în stat. Este vorba de Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană, Nicolae Ciucă (PNL), Marcel Ciolacu (PSD) și George Simion (AUR). Doi dintre aceștia vor ajunge în turul al doilea iar unul dintre ei în jilțul de la Cotroceni.

La cum merg lucrurile, este mai mult decât probabil ca în turul al doilea să-l avem pe Mircea Geoană, alături de oricare dintre cei patru, evident cu șanse ceva mai scăzute în dreptul lui Nicolae Ciucă și a Elenei Lasconi. Primul pentru că e doar un ostaș (chiar dacă în slujba țării) ce nu pare să aibă în raniță bastonul de mareșal iar cea de a doua pentru că este femeie iar românii nu sunt într-atât de emancipați încât să n-o trimită înapoi la oale.

Mai rămân Marcel Ciolacu și George Simion. Primul e reprezentant al celui mai mare partid din România și, în consecință, cotat cu cele mai mari șanse la turul al doilea. Simion, în schimb, e reprezentantul celui mai vocal partid, cu priză mare la publicul scârbit de eternele PNL și PSD, deci cu un bazin electoral capabil să răstoarne orice calcule.

În mod obișnuit, în turul al doilea ne-am fi așteptat la o confruntare între PSD și PNL. Dar, cum ambele partide ne propun niște candidați mediocri, nu fac altceva decât să-i netezească lui Mircea Geoană drumul spre Cotroceni.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.