REACȚIA femeilor social-democrate după ce susțin că au fost HĂRȚUITE VERBAL la Mamaia

REACȚIA femeilor social-democrate după ce susțin că au fost HĂRȚUITE VERBAL la Mamaia

Organizația Femeilor Social Democrate dezaprobă categoric actele de hărțuire și violență verbală exprimate împotriva femeilor care au participat la Școala Politică de Vară a OFSD, organizată la Mamaia în perioada 30 august-1 septembrie 2018, se arată într-un comunicat de presă al PSD Arad.

Pe parcursul defășurării lucrărilor la ediția din acest an a Școlii Politice de Vară a OFSD, mai multe persoane au scandat injurii, insulte și amenințări la adresa social-democratelor care participau la întâlnirile care au avut loc la Pavilionul Expozițional Constanța. Această degradare gravă a limbajului public este consecința mesajelor și gesturilor de incitare la violență exprimate de mai mulți reprezentanți ai partidelor din Opoziție, susțin reprezentantele OFSD.

„OFSD respinge cu fermitate orice agresiune manifestată la nivel fizic, verbal sau psihologic împotriva oricărei femei, indiferent de funcția sau statul social al acesteia. Agresivitatea verbală este un abuz cu efecte psihologice importante care afectează statutul social și demnitatea persoanelor vizate. Acest limbaj extrem și jignitor reprezintă o formă de violență verbală care încurajează și validează manifestările de violență fizică împotriva femeilor. Injuriile și adresările agresive împotriva femeilor contravin grav valorilor morale și normelor sociale și ca atare nu trebuie să se manifeste în spațiul public în niciun fel de împrejurare, indiferent dacă e vorba de proteste sau alte acțiuni civice sau politice. Ofensa și defăimarea oricărei persoane nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare. OFSD este de acord cu orice formă de manifestare civică sau politică, atâta timp cât aceasta se desfășoară într-un cadru decent și cu un limbaj civilizat. OFSD face un apel la reinstaurarea unui climat de normalitate în societate în general, fără utilizarea violenței sub orice formă, garantând și protejând astfel drepturile fundamentale ale omului. Astfel, pe fondul escaladării actelor de violență sub toate formele, violență verbală, violență fizică, violență psihologică, apreciem că orice atingere adusă drepturilor femeilor, drepturilor omului în general vor necesita măsuri legale adecvate, în sensul limitării fenomenului și prevenirii consecințelor nefaste ale acestuia. Ne aflăm în fața unui moment marcant pentru societatea românească, 100 de ani de la Marea Unire, un moment în care putem afirma că s-au depășit anumite prejudecăți și stereotipuri de gen, care pentru multă vreme au afectat poziția femeii în societatea românească”, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.