Recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex este discutată, din nou, de Curtea Constituţională a României (CCR).
Solicitarea a fost făcută de Adrian Relu Coman şi Robert Hamilton, care au cerut modificarea Codului civil, pe care îl consideră discriminatoriu şi aduce atingere dreptului la viaţă privată.
Adrian Coman face parte din staff-ul Fundației Arcus, ocupând funcția de Director de Program a Drepturilor Internaționale a Drepturilor Omului. Adrian și-a început cariera ca profesor de chimie și fizică în România și Spania. El a fost primul director executiv al ACCEPT, o organizație LGBT din România, unde a condus campanii care contribuie la abrogarea unei legi penale anti-gay și adoptarea unor dispoziții anti-discriminare. A emigrat în Statele Unite în anul 2002. Adrian deține o diplomă în chimie și fizică din România, este licențiat în domeniul drepturilor omului de la City University din New York, precum și un master în domeniul drepturilor omului de la Universitatea Columbia.
Coman și partenerul său doresc recunoaşterea căsătoriei și în România, iar în sprijinul lor au venit mai multe ONG-uri, dar şi Consiliul pentru Combaterea Discriminării. De cealaltă parte, Coaliţia pentru familie vrea modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să însemne doar uniunea dintre un bărbat şi o femeie.
Sursa foto: ilga.org
Eu zic sa se transeze aceasta problema prin vot popular. Din ce stiu sunt demersuri avansate din partea cealalta a colalitiei familiei, sa se supuna la vot iar poporul roman daca respinge ideea de casatorie strict intre femeie si barbat atunci sa le dea voie si celor doi sa se casatoreasca. Daca votul popular va fi pentru casatoria clasica dintre o femei si un barbat atunci cei doi trebuie sa se iubeasca si fara hartie de casatorie.. (de parca i-ar ajuta cu ceva nenorocita aia de hartie prin care sa zica ca unu este sotul celuilalt , sau sotie sau ce-o fi…)