Este un aflux mare de investitori, în această perioadă, la Consiliul Județean Arad, informează reprezentanții instituției.
Săptămâna trecută și în această săptămână sunt programate întâlniri zilnice cu oameni de afaceri, reprezentanții unor mari companii, interesați să investească în județul Arad. Majoritatea sunt din China, Turcia, Olanda, România.
„Consiliul Județean Arad oferă investitorilor spații pentru concesionare sau terenuri de închiriat în Zona Liberă Curtici-Arad. De asemenea, facem prezentări pentru a susține oportunitățile de investiții în cele 11 zone industriale din județul Arad. Miercuri, la Arad va sosi și ambasadorul Chinei, și ne propunem să avem o discuție sinceră și despre ceea ce oferă Aradul investitorilor săi”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
La rândul său, președintele Consiliului de Administrație al Zonei Libere Curtici-Arad, Andrei Ando, a declarat: „În această perioadă, am constatat un interes crescut al potențialilor investitori față de oportunitățile din județ. Zona Liberă Curtici-Arad este o destinație, dar nu singura. Aici, am reușit să aducem un nou investitor, în această vară, și în acest moment suntem în discuții cu alți potențiali clienți. Dar am observat că există o mobilizare și în județ, comune din jurul Aradului își definesc zone industriale și oferă condiții foarte bune pentru investitori. Vă dau doar două exemple: Fântânele, care va profita de noua legătură cu autostrada, și Zimand, unde lucrările pentru definirea și parcelarea noii zone industriale sunt foarte avansate. Nu în ultimul rând, există deja un interes al investitorilor față de spațiile din jurul urcărilor pe noul drum expres Arad-Oradea, care va reconfigura zona de atracție în domeniul investițiilor”.
Un avantaj îl reprezintă și comunicarea și colaborarea Consiliului Județean cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, susține că Aradul atrage în continuare investitori pentru că și-a dezvoltat rețeaua de utilități și de infrastructură rutieră. Există și un rezervor de forță de muncă, deși șomajul este printre cele mai scăzute din țară. „Sunt mari companii europene de intermediere a forței de muncă, stabilite la Arad tocmai pentru că aici piața continuă să absoarbă angajați. În opinia mea, poziția geografică a Aradului este un avantaj, dar nu singurul. Investitorii au găsit aici și acea relație bună cu autoritățile, care le facilitează activitatea. Până la urmă, așa este normal să se întâmple, ca privatul și administrația să lucreze împreună la proiecte care aduc avantaje și pentru investitori, și pentru comunitate”, a declarat Gheorghe Seculici.
Lasă un comentariu