Rețeaua de gaz din județul Arad se extinde în alte nouă localități

Rețeaua de gaz din județul Arad se extinde în alte nouă localități

Gazul ajunge la Frumușeni și Aluniș, urmează Zăbrani, Chesinț, Neudorf, Sintea Mare, Mocrea, Sebiș, Bocsig, Beliu și Bârsa, anunță conducerea Consiliului Județean Arad.

Miercuri, 31 iulie, a fost finalizată extinderea cu 31 de kilometri a rețelei de gaz la Frumușeni și Aluniș! Lucrarea a fost începută în septembrie 2023, de Gaz Vest Retele. Valoarea investiției este de 8,5 milioane de lei, din care 6 milioane finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar diferența este asigurată de Consiliul Județean Arad și de administrația comunei Frumușeni.

Cu această etapă s-a finalizat investiția în distribuția gazului, urmează punerea în funcțiune, care reprezintă a doua etapă a lucrării. „Estimăm că anul acesta, în iarnă, va porni gazul la prima gospodărie din Frumușeni! Le mulțumesc locuitorilor din Frumușeni și Aluniș, care au avut încredere în noi și ne-au susținut să finalizăm investiția. Este un moment foarte important pentru Frumușeni, anul viitor vom avea primele centrale pe gaz care schimbă confortul în gospodării”, a declarat Reginald Andronic, primarul comunei Frumușeni.

„Reginald Andronic este unul dintre primarii foarte buni din județul Arad! Atunci când a spus că începe lucrările la gaz, l-am susținut, fiindcă suntem în aceeași echipă care caută soluții pentru locuitorii de pe Valea Mureșului. Gazul înseamnă o viață mai ușoară pentru localnici, condiții mai bune pentru investitori. Îl felicit pe domnul primar pentru această realizare, pentru că este un model și pentru alți primari care încă mai așteaptă să vină cineva din afară să le facă treaba”., a precizat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lucrarea de la Frumușeni și Aluniș a fost executată de Gaz Vest Retele. Aceeași companie începe luna aceasta lucrările pentru extinderea rețelei de gaz și la Zăbrani, Chesinț, Neudorf (în total 35 km), respectiv Sintea Mare (24 km). Liviu Ilievici, directorul Gaz Vest, a precizat că la Sebiș, Bocsig, Beliu și Bârsa urmează realizarea documentației pentru certificatul de urbanism care stă la baza extinderii rețelei de gaz. Urmează ca în septembrie să fie demarată licitația pentru proiectarea și extinderea rețelei. La Ineu urmează licitația pentru extinderea rețelei la Mocrea (7 km) și diferite extinderi în Ineu, unde gazul va ajunge pe toate străzile!

  1. Nagy Alexandru 3 august, 2024, 2:11 pm

    D-LE PRESEDINTE ,cind ajunge si in localitatiile Peregu mic si Peregu mare gazul pe conducta,dupa spusele primarului nostru cu eliberarea documentatiei am fost printre primii si acuma nici nu amintiti de localitatiile noasstre. Si peregani am vrea sa traim mai bine ,si mai usor , sa ne bucuram de avantajele acordate de UE pentru subventionarea gazului in localitatile noastre.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.