RETIM și ADISIGD Arad organizează cea de-a doua campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase

RETIM și ADISIGD Arad organizează cea de-a doua campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase

RETIM și ADISIGD Arad organizează cea de-a doua campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, periculoase din menajer și textile în Zona 1 Arad – Urban.

RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad (ADISIGD Arad), anunță lansarea celei de-a doua campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, periculoase din menajer și textile pentru locuitorii mediului urban din Zona 1, județul Arad. Aceasta va începe pe 1 august 2024 și se adresează exclusiv utilizatorilor casnici.

Ce se colectează gratuit, în Campania 2, de la utilizatorii casnici din Zona 1 Arad – Urban

  • Deșeuri voluminoase: mobilier (comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri), suporturi pentru prosoape, căzi și cabine de duș (fără sticlă), tocuri de uși și de geamuri (fără sticlă), covoare și carpete (de mari dimensiuni), saltele, lustre, tablouri, oale și ceasuri mari (fără componente electronice).
  • Deșeuri periculoase din menajer: ambalaje ce conțin reziduuri de substanțe periculoase din menajer sau sunt contaminate cu acestea, solvenți, acizi, alcali, vopsele, cerneluri, adezivi, rășini și deșeuri din lemn cu substanțe periculoase, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, substanțe chimice fotografice, pesticide, uleiuri și grăsimi (altele decât cele alimentare).
  • Deșeuri textile: ambalaje din material textil, haine, lenjerii, pilote, pături, draperii, perdele, lavete, mopuri, carpete și covoare de mici dimensiuni.

Modalitatea de colectare. Puncte fixe de colectare textile și periculoase din menajer

Deșeurile periculoase din menajer și textile pot fi predate gratuit la punctele fixe organizate, conform calendarului publicat pe site-ul RETIM. Aceste deșeuri trebuie predate separat și nu trebuie amestecate cu alte categorii de deșeuri.

Calendarul de colectare, punctele fixe și alte reguli vor fi comunicate cu cel puțin șapte zile înainte de desfășurarea campaniei, pe site-ul RETIM, pe social media și prin distribuirea de materiale din poartă în poartă.

Spre deosebire de deșeurile periculoase din menajer și cele textile, deșeurile voluminoase se colectează din fața porții sau de la platformele de colectare a deșeurilor menajere.

Acestea trebuie pregătite de către utilizatori în seara de dinaintea zilei anunțate pentru colectare, cu obligația de a nu bloca circulația sau accesul mașinii RETIM.

Localitățile incluse în campania din Zona 1 Arad – Urban și alte detalii

Campania dedicată Zonei 1 Arad – Urban vizează Municipiul Arad, orașele Curtici, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sântana și satele aparținătoare. Lista completă a localităților și programul detaliat de colectare sunt disponibile pe site-ul RETIM, în secțiunea Utile Arad – Campanii Periodice.

Încurajăm toți locuitorii Zonei 1 Arad să participe activ la aceste campanii și să consulte graficele de colectare pentru a pregăti deșeurile corespunzător. Colaborând, putem asigura o gestionare eficientă a deșeurilor și un impact pozitiv asupra comunității în care trăim.

Pentru mai multe informații despre campanii, contractare și tarife, vizitați site-ul RETIM sau contactați echipa operatorului la adresa arad@retim.ro sau la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00 – 19:00.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.