Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere Ministerului Educației și Cercetării Științifice să reducă drastic numărul comisiilor din școli, pentru că îngreunează munca dascălilor și nu le permite să se ocupe de pregătirea lecțiilor și de procesul instructiv-educativ, așa cum și-ar dori, se arată într-un comunicat de presă al sindicaliştilor.
„Birocrația în școli a ajuns un flagel, este o cauză care a condus la scăderea calității procesului instructiv-educativ. Rezultatele elevilor sunt importante, nu hârtiile inutile pe care le produc dascălii! Fiecare școală trebuie să aibă libertatea de a-și constitui, dacă consideră necesar, orice fel de comisie, prin regulamentul intern, nu să le fie impuse prin acte normative. Dascălii nu trebuie să mai fabrice hârtii pe care să le pună la dosarele verificate ulterior de cei care inspectează unitățile de învățământ. Inspectorii care fac aceste controale trebuie să meargă la clasă și să vadă ceea ce știu copiii, nu să răsfoiască dosare”, se precizează în comunicat.
Sindicaliştii sunt de părere că Ministerul Educației trebuie să rezolve cât mai repede această problemă care a sufocat sistemul de învățământ.
„Într-o școală sunt zeci de comisii, fiecare comisie cu dosarul ei și sunt foarte multe școli care nici nu au suficienți dascăli pentru a fi acoperite toate aceste comisii, iar în aceste cazuri se trece la cumul de sarcini pentru a întocmi rapoarte, situații și alte hârtii fără importanță”, se mai arată în comunicat.
Lasă un comentariu